Ponta acuza campanii platite in presa, impotriva ANAF

Miercuri, 06 Mai 2015, ora 17:17
4123 citiri
Ponta acuza campanii platite in presa, impotriva ANAF
Foto: Realitatea Tv

Prim-ministrul Victor Ponta sustine ca exista campanii platite in presa impotriva ANAF, de catre companii care nu si-au platit taxele.

"Campanii platite de cei care nu si-au platit taxele si dau bani pentru campanii in presa impotriva ANAF-ului - cu asta nu sunt de acord. Daca greseste ANAF, plateste ANAF.

A fost o campanie a unei companii care este cercetata de ANAF, vreau ca acea companie sa respecte legea", a spus Victor Ponta, miercuri dupa-amiaza.

Huliti de turisti, inspectorii ANAF au dat amenzi uriase de 1 Mai: Mamaia e campioana

Predoiu, dupa controlul ANAF la Vama Veche: Pe Ponta nu-l deranjeaza nimeni in cluburile din Peninsula Arabica

Lui Ponta i se cer explicatii pentru abuzurile ANAF: Aceasta lipsa de respect fata de contribuabil

Referitor la consultarile purtate la Palatul Cotroceni de catre presedintele Klaus Iohannis cu liderii formatiunilor parlamentare, Victor Ponta a precizat ca intalnirea a fost una foarte buna, "pentru ca era un subiect complicat, referitor la Legea retentiei datelor personale".

"Daca au semnat toti, a semnat si dna Gorghiu, sper sa nu mai conteste si ei ce au semnat. A fost lucrata de echipa de specialisti de la Cotroceni. (...) Pe de o parte respectam legea Curtii Constitutionale, pe de alta parte punem la dispozitie institutiilor statului tot ce au nevoie.

Nu mai putem sa ne luam semnatura inapoi si sa ne razgandim in vreun fel", a mai spus premierul.

Consultari secretizate si o premiera la Cotroceni: Ce au semnat liderii partidelor

De asemenea, prim-ministrul a mai afirmat ca "toate categoriile lovite in 2010, pas cu pas, am reusit sa le facem dreptate" si ca liberalii sunt solidari cu PSD la votul in Parlament, respectand angajamentele luate in perioada in care faceau parte impreuna din USL.

"Cei de la PNL sunt foarte curajosi, cand ii intrebati de la presa, zic ceva, cand sunt la vot, zic altceva. De pe vremea USL n-am mai avut asa majoritate, au trecut toate proiectele si legile organice", a mentionat prim-ministrul, adaugand ca a fost un acord politic pe Legea alegerilor locale.

Ponta, la revenirea din Golf: Sa aprobam autostrada Comarnic - Brasov si ne retragem in glorie

Presedintele PSD a evitat sa comenteze decizia de miercuri a CCR, privitoare la hotararea Senatului in cazul colegului sau de partid, Dan Sova, aratand ca Senatul "trebuie sa aplice decizia CCR, oricare va fi aceea".

CCR: Hotararea Senatului in cazul lui Dan Sova este neconstitutionala Ce urmeaza

CCR a admis, miercuri, sesizarea depusa de PNL in ceea ce priveste hotararea Senatului in cazul retinerii si arestarii preventive a senatorului PSD Dan Sova.

Cazul este fara precedent in istoria Legislativului de la Bucuresti, prin urmare comisia juridica a Senatului este asteptata sa decida cum va fi aplicata decizia CCR, dupa ce aceasta va fi motivata si publicata in Monitorul Oficial.

La randul sau, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat ca se asteapta ca decizia CCR si motivarea ei sa fie publicate in Monitorul Oficial, dupa care documentele vor ajunge la comisia juridica a Senatului, care va decide ce trebuie facut.

Tariceanu a dat asigurari ca Senatul "se va conforma si va pune in aplicare" decizia Curtii Constitutionale, dar acest lucru se va intampla dupa publicarea documentelor in Monitorul Oficial si aflarea argumentelor care au stat la baza deciziei Curtii.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Victor Ponta ANAF, #Ponta companii campanie ANAF, #Ponta CCR decizie Sova , #premier