Ponta acuza: Opinia publica, intoxicata cu informatii false privind vizita FMI

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 16:08
2561 citiri
Ponta acuza: Opinia publica, intoxicata cu informatii false privind vizita FMI
Foto: Antena 3

Premierul Victor Ponta a acuzat faptul ca opinia publica pare "intoxicata" intentionat cu privire la vizita Fondului Monetar International, care a inceput marti, dupa ce mai multi jurnalisti au pus intrebari despre unele informatii aflate "pe surse".

Mai multe intrebari, in cadrul unei conferinte de presa dupa intalnirea premierului cu presedintele Traian Basescu, s-au referit faptul ca FMI ar fi mandata sa puna guvernul sa aleaga intre scaderea TVA si majorarea salariilor, sa impuna deja conditii privind un posibil viitor acord cu Romania sau sa ceara guvernului inchiderea combinatului chimic Oltchim, nefiind de acord cu reluarea procesului de privatizare.

"Ma indoiesc ca-i adevarat", a precizat prim-ministrul, care a negat existenta unor astfel de intentii din partea delegatiei FMI. "La ora 11 a avut loc prima intalnire cu ministrul de Finante. Nu avea timp fizic sa se vorbeasca, nu s-a discutat de Oltchim", a declarat Ponta.

Acesta a subliniat faptul ca misiunea FMI din prezent este doar una de "review", de constatare a stadiului actual, urmand ca, la sfarsitul lunii decembrie sau inceputul anului viitor, sa aiba loc o vizita de evaluare, unde se vor putea negocia propunerile.

"Nu se negocieaza nimic in saptamana asta. Va exista negociere fie la finalul anului sau inceputul anului 2013. Cineva, in mod intentionat, va dezinformeaza, pentru ca nu este o vizita de negociere, ci un 'review visit'. Inseamna ca cineva se ocupa de dezinformarea opiniei publice din Romania", a acuzat Victor Ponta, care a intrebat ziaristii daca nu cumva si-au luat informatiile de la Sebastian Lazaroiu, consilierul lui Traian Basescu.

Referitor la un nou acord cu FMI, prim-ministrul a subliniat faptul ca nu pot incepe noi discutii pana nu se finalizeaza acordul din prezent, mai exact in martie 2013.

"Este cunoscuta pozitia mea si a guvernului, de a negocia un nou acord preventiv. Nu cred ca cineva a inceput sa negocieze, din partea Romaniei nu era nimeni abilitat sa faca acest lucru", a spus Ponta.

Premierul nu a dat detalii nici despre discutiile avute cu Traian Basescu pe tema privatizarii companiilor CFR Marfa si Transgaz, despre care se spunea, pe surse, ca vor fi amanate. Astfel, el a precizat doar ca presedintele si guvernul au un punct de vedere comun, care va forma obiectul discutiilor pe care le va avea ministrul Finantelor cu FMI, la sfarsitul anului 2012 sau inceputul anului 2013, cand se va desfasura misiunea de evaluare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
#Victor Ponta vizita FMI, #intoxicare media Victor Ponta, #misiune FMI Romania , #premier