Ponta: Am obtinut un credit de un miliard de dolari anual de la Banca Mondiala

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 21:02
4084 citiri
Ponta: Am obtinut un credit de un miliard de dolari anual de la Banca Mondiala
Foto: Facebook/ Victor Ponta

Prim-ministrul Victor Ponta a spus, marti seara, ca a avut o intalnire cu reprezentantii Bancii Mondiale, la Washington, in urma careia s-a stabilit accesarea unui tip de credit de un miliard de dolari anual.

"Am avut o intalnire foarte matinala cu reprezentantii Bancii Mondiale. Am obtinut accesarea unui tip de credit de un miliard de dolari anual. Inseamna bani care vor fi acordati pentru implementarea unor programe", a spus premierul, la Romania Tv.

Printre proiectele mari se numara asistenta pentru educatie si sanatate, domenii in care vor fi directionati bani din creditul de la Banca Mondiala.

"Sunt de acord sa ne sprijine, sa dea credite ieftine, dar sa discutam cu ei (Banca Mondiala - n.red.) strategia, reformele", a precizat prim-ministrul, care a adaugat ca banii de la BM merg catre infrastructura scolilor din mediul rural.

"Primim de la Banca Mondiala un miliard de dolari anual, cu dobanzi foarte mici pentru finantarea deficitului - pentru sanatate, educatie si cresterea capacitatii administrative", a mai spus premierul.

Intrebat cu cate locuri de munca se intoarce din SUA, acesta a raspuns: "Nu stiu daca ma intorc cu locuri de munca, ma intorc cu ce mi-a comunicat conducerea marilor companii. Mi-au spus foarte clar cat vor angaja, ce proiecte vor aduce".

Ponta, dupa intalnirea cu Biden: L-am asigurat ca justita va fi scoasa din bataliile interne

De asemenea, Victor Ponta a vorbit si despre intalnirea sa cu vicepresedintele american Joe Biden, cu care a discutat si teme economice, iar acesta nu i-ar fi transmis indicatii "sa nu cumva sa facem ceva" in Romania.

"Mi-a spus 'Sa nu va luati in Romania dupa discutii ca noi suntem dusmani cu Rusia si China, puteti sa aveti relatii economice cu Rusia si China, sa nu aiba cineva impresia ca sunteti mai apropiati de Rusia si de China daca faceti comert cu ei'", a mai spus prim-ministrul.

Premierul a avut intalniri, marti, la Washington, cu reprezentantii Bancii Mondiale, dupa care s-a intalnit, timp de o ora, si cu vicepresedintele american Joe Biden, caruia i-a spus ca justitia nu se va mai implica in politica interna.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Victor Ponta credit Banca Mondiala, #Romania credit anual Banca Mondiala, #Ponta intalnire Banca Mondiala SUA, #Ponta vizita SUA , #premier