Ponta anunta mai multi bani pentru Armata. Cum ii raspunde lui Basescu pe tema reducerii CAS (Video)

Luni, 28 Aprilie 2014, ora 11:45
4117 citiri
Ponta anunta mai multi bani pentru Armata. Cum ii raspunde lui Basescu pe tema reducerii CAS (Video)
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, ca bugetul Armatei poate fi suplimentat, avand in vedere ca Guvernul a obtinut acordul de principiu pe aceasta tema cu institutiile internationale.

"Ministrul de Finante si ministrul Bugetului au discutat la FMI si Comisia Europeana si vom suplimenta cu 0,2% din PIB, in jur de 700 milioane de lei, bugetul de anul acesta al Ministerului Apararii Nationale, astfel incat investitiile in modernizarea capabilitatilor tehnice militare sa fie facute imediat.

Armata va avea echipament imbunatatit, iar aceste lucrari vor fi facute in special in fabricile din Romania, ceea ce inseamna activitate pentru economia si industria romaneasca", a precizat Victor Ponta, dupa ce a iesit de la a 45-a Adunare Generala a World Trade Centers Association "Shaping Global Growth".

Ponta: E usor sa tii discursuri. Basescu si Boc au taiat bugetul Armatei, noi l-am marit (Video)

Prim-ministrul a explicat ca aceasta crestere va fi facuta prin marirea plafonului pentru cheltuieli, astfel ca nu va lasa o gaura in buget.

"Avem vizita FMI si CE in iunie, dar acest acord de principiu l-am obtinut", a insistat Ponta, care a precizat ca decizia a fost luata in contextul conflictului dintre Rusia si Ucraina.

In context, premierul a mentionat ca avioanele F-16 achizitionate de Romania se afla momentan in proces de "upgradare" a tehnologiei folosite.

MIG versus F 16, cine castiga? E armata Rusiei de neinfruntat? Interviu cu analistul Marius Zgurean

"Acest proces nu tine de noi, dar imediat dupa terminarea lui vor intra in serviciu si deja au fost selectati pilotii care vor fi pregatiti. Ei intra in cursurile de pregatire, care tin vreo doi ani", a punctat prim-ministrul.

Ponta, replica lui Basescu despre CAS

Victor Ponta a comentat si afirmatiile presedintelui Traian Basescu referitoare la reducerea CAS.

"Oamenii lui Basescu spun ca fac motiune de cenzura daca nu facem CAS, eu zic ca e un lucru bun si vom face tot ce tine de noi pentru a-l aplica. Daca nu ziceam ca nu sunt de acord (cu reducerea CAS - n.red.), el ar fi fost pentru. E opinia lui (Traian Basescu - n.red.) si nici nu ma mira, normal ca nu vrea reducerea CAS, avand in vedere ca a taiat salariile si pensiile, asa e gandirea lui economica", a explicat seful Guvernului.

Anterior, presedintele Traian Basescu a declarat ca nu respinge masura, insa nu e suficient de inteligent pentru a intelege de unde se va sustine.

Basescu: Sustin reducerea CAS, dar nu sunt suficient de inteligent sa inteleg de unde se va sustine

"Vreau sa stiti ca nu sunt impotriva ei, impotriva acestei masuri. In acelasi timp, recunosc ca nu sunt suficient de inteligent sa inteleg de unde se va sustine aceasta reducere de CAS, in conditiile in care costul reducerii cu 5% a CAS-ului inseamna 5,5 miliarde", a spus Traian Basescu, duminica, la o conferinta pe teme economice.

Crin Antonescu, liderul PNL, a afirmat de curand ca daca Guvernul nu aplica reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator, atunci ar fi un motiv pentru declansarea unei motiuni de cenzura.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#Ponta buget Armata, #Ponta crestere buget MApN, #Ponta buget MApN, #Ponta reducere CAS , #premier