Ponta asteapta bani de la chinezi pentru infrastructura si energie: Toata lumea vrea la Beijing!

Luni, 01 Iulie 2013, ora 15:17
2510 citiri
Ponta asteapta bani de la chinezi pentru infrastructura si energie: Toata lumea vrea la Beijing!
Foto: TVR 1

Prim-ministrul Victor Ponta se afla in vizita oficiala in China si Hong Kong, seful Executivului afirmand ca asteapta bani de la investitori chinezi pentru infrastructura, energie si telecomunicatii.

"Este tara cu cele mai mari resurse de investitii. (...) Avem o relatie foarte veche, la care China a tinut foarte mult, neasteptat de mult si pe care in ultimii ani am cam abandonat-o. De prin 2003 incoace, Romania n-a mai fost interesata de China, n-am raspuns, n-am facut vizite serioase, asa incat vreau sa inchid acesti 10 ani de lipsa de activitate si de intretinere a relatiei Romaniei cu China", a declarat Victor Ponta, duminica, pentru TVR 1.

Acesta a mai spus ca relatiile cu China "conteaza enorm".

Ce a facut Ponta in China si Hong Kong (Galerie foto)

"Este un sistem economic in care si statul joaca un rol important. O tara al carei prim-ministru este primit de presedintele si prim-ministrul Chinei este o tara care poate fi considerata partenera pentru China.

Ne vedem cu doi dintre gigantii mondiali de telecomunicatii - Huawei si ZDE - care au investitii in Romania si vor sa-si dezvolte investitii in Romania. Merg la una dintre marile companii de energie nucleara, pentru a continua promovarea proiectului cu grupurile 3 si 4 de la Cernavoda. Ca prim-ministru, dau mai multa forta acestui proiect.

E o vizita scurta, dar extrem de densa in materie de intalniri politice la cel mai inalt nivel si in materie de intalniri economice. (...) Este clar ca am sarit peste rand, toata lumea vrea sa vina la Beijing", a afirmat premierul.

In ce priveste infrastructura si constructia de autostrazi in Romania, Victor Ponta a precizat ca sunt proiecte ce privesc autostrazi, canalul Siret-Baragan, portul Constanta, unde companiile chineze deja au fost informate si "dau impulsul politic" la nivel de prim-ministru.

Premierul Victor Ponta s-a intalnit, in cadrul turneului asiatic, cu Leung Chun-ying, seful Guvernului de la Hong Kong si a facut un tur al televiziunii Macao, China.

In cadrul intalnirii cu Leung Chun-ying, "cei doi oficiali au discutat despre bunele relatii bilaterale comerciale dintre Romania si Hong Kong".

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Victor Ponta investitii China Romania, #China investitii infrastructura, #China investitii energie, #Ponta investitori chinezi , #premier