Ponta, atac la Basescu: Un presedinte care cheama oamenii in strada gandeste ca in port

Marti, 18 Februarie 2014, ora 12:07
3927 citiri
Ponta, atac la Basescu: Un presedinte care cheama oamenii in strada gandeste ca in port
Foto: Arhiva

Un presedinte care cheama oamenii in strada la manifestari de tip confruntational gandeste ca in port si este total iresponsabil, a declarat premierul Victor Ponta, aratand ca el condamna o astfel de idee care ar intoarce Romania cu sute de ani in urma.

El a sustinut declaratia dupa ce presedintele Traian Basescu a afirmat recent ca nu este necesara cresterea accizei la benzina si motorina, mentionand ca, daca va fi cazul, va face ce nu a facut pana acum, adica ii va chema pe romani sa se apere in strada.

"Vreau sa condamn orice fel de persoana publica care cheama la manifestari ilegale in campanie electorala, manifestari de tip confruntational. De altfel, acolo unde am competenta, in cazul vicepremierului Dragnea, i-am spus ca nu sunt de acord cu ideea ca trebuie sa ne confruntam in strada.

Altcuiva nu am voie sa-i atrag atentia, dar vicepremierului am voie. Ideea de a ne intoarce cu sute de ani in urma, in care fiecare isi aduce grupul de sustinatori in strada ca sa-si impuna cu forta punctul de vedere este o idee pe care o condamn si impotriva caruia dumneavoastra, ca institutie nepolitica, trebuie sa va manifestati foarte clar", a spus Ponta in discursul sustinut la prezentarea bilantului Jandameriei.

Ulterior, premierul a spus jurnalistilor ca i se pare total iresponsabil ca presedintele tarii impreuna cu Elena Udrea sa cheme oamenii in strada, dar ca nu a fost de acord nici cu raspunsul lui Dragnea.

Elena Udrea cheama PMP la un miting urias impotriva accizei de 7 eurocenti

"Intr-o tara democratica, nu ne batem in strazi cu suporterii si un presedinte care are o asemenea gandire gandeste ca in port, unde trebuie sa ne ducem cu prietenii sa ne batem", a spus Ponta.

El a adaugat ca acelasi tip de proteste au aparut si in Turcia, Grecia, Bulgaria, Ucraina, Bosnia si ca probabil "n-o fi chiar o intamplare".

Basescu, despre acciza la combustibil: Nu accept acest abuz, ii voi chema pe oameni la miting

Presedintele Traian Basescu a declarat recent ca nu este necesara cresterea accizei la benzina si motorina, mentionand ca, daca va fi cazul, va face ce nu a facut pana acum, adica ii va chema pe romani sa se apere in strada.

El a facut afirmatia in contextul in care precizat ca nu va semna acordul cu FMI daca in text sunt mentionate cresterea accizei la benzina si motorina precum si "electorata".

Dragnea: Il astept pe Basescu sa cheme lumea in strada. Poate chemam si noi si transam lucrurile acolo

In replica, presedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat ca presedintele Traian Basescu incita la violenta si la dezordine sociala, el aratand ca abia il asteapta pe seful statului sa cheme lumea in strada, adaugand: "Poate chemam si noi si transam lucrurile acolo".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Victor Ponta Traian Basescu, #Victor Ponta Basescu miting acciza, #Victor Ponta miting acciza, #Victor Ponta acciza carburanti , #premier