Ponta ataca propunerile lui Cameron in privinta imigrantilor: Sunt nerealiste

Luni, 07 Iulie 2014, ora 15:53
3546 citiri
Ponta ataca propunerile lui Cameron in privinta imigrantilor: Sunt nerealiste

Propunerile premierului britanic, David Cameron, de a limita numarul de imigranti care vin din Uniunea Europeana sunt criticate de omologul roman, Victor Ponta, care le considera "nerealiste".

In opinia lui Ponta, Marea Britanie risca sa capete reputatia de tara "anti-orice". Declaratiile au fost facute intr-un interviu acordat publicatiei Times.

Victor Ponta a spus ca fostele state comuniste au fost uimite si ocazional infuriate de dezbaterea privind imigratia. In interviul citat, Ponta a abordat si propunerile lui Cameron de a limita fluxul de muncitori imigranti in Marea Britanie.

Premierul roman le-a cerut liderilor politici britanici sa arate mai mult curaj fata de partidul anti-imigratie Ukip si spune ca previziunile privind invazia de muncitori nespecializati din Romania si Bulgaria s-au dovedit "ridicole".

"Cred ca reputatia britanica din Europa va avea de suferit daca modul in care Marea Britanie trateaza problema imigratiei nu este unul corespunzator. Daca UK va permite opiniei publice europene sa inteleaga ca a devenit o tara anti-straini, anti-europeana, anti-tot, acest fapt va lovi in reputatia tarii", a declarat premierul Victor Ponta.

"Cei mai multi dintre romanii care au mers in Marea Britanie sunt persoane foarte bine pregatite, cu inalta calificare, bine educate. Libera circulatie este unul dintre principiile de baza ale UE, unul dintre principalele motive pentru care tarile ex-comuniste si-au dorit aderarea", a mai aratat seful executivului roman.

Conservatorii britanici avertizeaza: vom reduce numarul imigrantilor

Duminica, presa britanica arata ca o interdictie partiala in ceea ce priveste migratia din UE ar putea fi introdusa de David Cameron in renegocierea relatiilor dintre Marea Britanie si Bruxelles.

Membrii Partidului Conservator dezvolta planuri radicale pentru a reduce accesul imigrantilor care vin din tari sarace ale Uniunii Europene in Marea Britanie.

Potrivit acestor planuri, tari ale UE, precum Romania si Bulgaria, ca si state care urmeaza sa intre in UE in viitor, vor avea restrictii in ceea ce priveste numarul imigrantilor.

Un membru al Partidului Conservator a declarat: "Vom continua sa permitem libertatea miscarii, insa vrem sa existe restrictii. Vom pune o limita in ceea ce priveste numarul imigrantilor cu un Produs Intern Brut diferit. In cazul Romaniei, de exemplu, vom accepta romani, insa vom stabili un numar fix al celor care vin in Marea Britanie".

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Ponta limite imigrantie Cameron, #Ponta atac Cameron , #premier