Ponta, atacat inca o data la Antena 3: Incompetent, maghiarul Orban l-a umilit

Sambata, 02 Iunie 2012, ora 11:43
7414 citiri
Ponta, atacat inca o data la Antena 3: Incompetent, maghiarul Orban l-a umilit
Foto: Antena 3

Premierul Victor Ponta a fost criticat dur, din nou, la postul TV al familiei aliatului sau, Dan Voiculescu, tot de Valentin Stan, realizatorul emisiunii "Conexiuni", cel care il atacase si data trecuta, pentru modul cum a tratat chestiunea inhumarii poetului maghiar Jozsef Nyiro, care trebuia sa aiba loc in Romania.

"Orban l-a umilit pe Ponta", a spus Stan in emisiunea de vineri noapte, considerand ca refuzul premierului maghiar de a se intalni cu Ponta, la Bucuresti, chiar la reuniunea organizata de acesta - "Prietenii coeziunii", dupa ce premierul roman anuntase intalnirea, e o insulta diplomatica.

In schimb, Stan sustine ca presedintele Traian Basescu, care s-a intalnit cu Orban in aceeasi zi, a umilit Romania, mai ales ca Orban e seful lui Kover Laszlo, presedintele Parlamentului maghiar, care declarase ca noul guvern roman e "barbar si necivilizat".

"Basescu s-a intalnit cu Orban pentru a-i da un pumn acestui incompetent (Victor Ponta - n.red), umilindu-ne tara", a acuzat Stan, care considera acest lucru un "dezastru diplomatic".

Ponta a declarat ca nu s-a mai intalnit cu Orban intrucat "nu mai era timp". Premierul ungar a gasit insa timp pentru a se vedea cu presedintele Traian Basescu.

Kover trebuia declarat 'persona non grata'

Valentin Stan, profesor de relatii internationale la Universitatea Bucuresti, considera ca Victor Ponta nu a avut curajul sa-l infrunte pe Kover, care ne insultase tara.

"Nu a avut curajul sa-l infrunte pe acest derbedeu politic care ne-a insultat la noi acasa", mai sustine Stan.

El spune ca presedintele Parlamentului ungar ar fi trebuit declarat persona non grata in Romania pentru afirmatiile sale si ca mai are aceasta posibilitate peste 2 saptamani, cand Kover Laszlo va reveni la noi in tara, insa ca ar parea ciudat, fiind prea tarziu.

Antonescu si Marga, incompetenti si ei

Stan i-a acuzat si pe celalalt co-presedinte al USL, Crin Antonescu, si pe ministrul de Externe, Andrei Marga, de faptul ca ar fi incompetenti si nu au stiut sa reactioneze la timp in cazul Jozsef Nyiro reinhumat.

Mai mult, el a spus ca Marga oricum nu se pricepe la domeniul pe care il gestioneaza, iar oamenii care il sfatuiesc sunt "securisti care lucreaza pentru Basescu".

In schimb, Stan i-a laudat tocmai pe reprezentantii celei mai importante formatiuni maghiare din Romania, cei de la UDMR, care au aparat demnitatea Romaniei in fata Guvernului maghiar, luand pozitie atat fata de incercarea de a politiza inhumarea lui Jozsef Nyiro si fata de declaratiile lui Kover Laszlo.

Taxa de solidaritate e taiere de pensii si salarii

Valentin Stan l-a atacat pe Ponta si pentru ca doreste taxa de solidaritate, care inseamna reducere de pensii si salarii.

"TVA-ul a ramas de 24 % pentru drepturi de autor pentru ca baietii astia nu au bani. Au mintit au spus ca reintregesc salarii ca maresc pensii, dar nu au bani, nu au bani deloc. V-a placut taxa de solidaritate, adica 16% peste ce castiga bietul bugetar, adica peste 4.500 de lei? Ei, dragii mei asta este o taiere de salarii, numai ca domnul Ponta nu poate sa va spuna ca va da cu o mana si va ia cu doua, ca v-a mintit, ca va calca in picioare, ca sunteti de nimic. Si atunci inventeaza taxa fara sa stie ca da, statul poate sa reduca salariile bugetarilor, dar cand e vorba de taxe, statul aplica tuturor cetatenilor nu doar bugetarilor. Este in afara Constitutiei si face confuzie intre a taia salarii si a pune taxe pe ele. Baiatul este varza. Vreti sa va conduca? Hai, ca va invat lectia umilintei azi, o sa va placa!", a mai spus Stan.

Realizatorul emisiunii considera ca Crin Antonescu risca sa joace doar asa cum vor interesele PSD, dupa cum o arata chiar si legea uninominalului.

"Ponta vrea sa puna pe clasa de mijloc tipul asta de impozit ca sa ne plece si bruma de medici si profesori care ne-au mai ramas in tara. Cu ocazia asta termina si cu PNL ca si asa ne-am inconjurat de pesedisti si toata lumea spune ca e guvern de stanga. Ce zici, Crin, iti place? Hai, ca te mai invat!", a mai spus Stan.

"Bai, cu votul uninominal iar imi place mai, Crinulet! Tu te-ai aruncat cu capul inainte sa le explici ca asa e si in Marea Britanie, ti-am explicat ca habarn-ai ce e in Marea Briatnie, dar ce te faci cu prietenul tau Ponta care a spus ca trebuie sa revenim la povestea aia cu doua tururi? Asta cum iti place Crin?", a intrebat retoric Stan.

Antonescu a descoperit ca Voiculescu e obsedat

"Stiti ca Dan Voiculescu este obsedat? Asa a descoperit prietenul nostru Crin Antonescu. Mai ce destept esti tu Crin Antonescu! Hai ca-ti demonstrez eu in emisiune ca nu e asa... Tu ai niste acorduri incheiate cu PC", l-a ironizat Stan si pe liderul PNL.

Valentin Stan nu e la primul atac extrem de dur la adresa premierului Ponta, pe care il considera incompetent si gafeur, dar, per ansamblu, liderul PSD este foarte rar atacat la Antena 3.

Ponta, atacat la Antena 3: Victoras, tu vrei sa reprezinti Romania?

Iata inregistrarea emisiunii.

L.L.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Valentin Stan atac Ponta, #Orban umilit Ponta, #Ponta atacat Antena3 , #premier