Ponta: Avem finantare si pentru majorarea salariilor bugetarilor de la 1 decembrie (Video)

Sambata, 17 Noiembrie 2012, ora 16:13
4075 citiri
Ponta: Avem finantare si pentru majorarea salariilor bugetarilor de la 1 decembrie (Video)

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat sambata, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Bistrita, ca are deja primele date despre cum va arata bugetul anului viitor, insa considera ca acesta trebuie prezentat de noul Guvern in fata noului Parlament, cel mai probabil in data de 21 decembrie.

"Eu am deja primele date, in primul rand pentru ca exista o strategie fiscala deja aprobata, in al doilea rand pentru ca ministrul de Finante, dupa cum stiti foarte bine, nu candideaza in alegeri, el are de la mine sarcina de a lucra pe tot ceea ce inseamna structura bugetului 2013 - venituri, cheltuieli.

Ceea ce este insa absolut logic si ceea ce am discutat si cu presedintele Basescu la intalnirea de saptamana trecuta a tinut de realitatea in care traim si anume bugetul pe 2013 trebuie sa fie propus de catre noul guvern.

Noi ne bazam pe sondaje, pe ceea ce stim din practica, ca acest guvern va fi tot al USL, dar confirmarea nu o avem decat pe data de 9 decembrie, seara. In al doilea rand, daca noul guvern va fi tot al USL si condus de mine, eu am in vedere o alta structura guvernamentala, diferita de cea actuala si asta inseamna o alta bugetare.

In al treilea rand, bugetul nu va fi trimis spre Parlament decat dupa ce il discuti cu creditorii nostri internationali - FMI, Comisia Europeana, Banca Mondiala. Conform discutiilor pe care le-am avut, calendarul este 20 decembrie - noul Parlament.

Eu sunt gata pe 21 decembrie, a doua zi, sa vin in Parlament cu structura guvernului si cu programul de guvernare si pe 22 sau 23 decembrie sa prezint deja un proiect de buget, insa delegatia FMI si a Bancii Mondiale, am stabilit acest lucru, in prima saptamana (din anul 2013 - n.r.) le-am explicat acest lucru cat de important este Sf. Ion in Romania si ca nu are rost sa vina inainte de Sf. Ion, dar imediat dupa 7 ianuarie vor fi aici si Parlamentul - e optiunea mea, am discutat-o si cu domnul Antonescu - sa fie convocat in sesiune extraordinara in jurul datei de 15 ianuarie", a spus Ponta.

Premierul a dat asigurari ca noul buget va tine cont si de majorarea salariilor bugetarilor, care se va produce la data de 1 decembrie anul acesta.

"Ceea ce pot sa va asigur este faptul ca este asigurata finantarea inclusiv pentru a doua transa de marire a salariilor bugetarilor, cea din 1 decembrie, este asigurata si pentru luna ianuarie si pana la momentul la care se adopta bugetul", a precizat Ponta.

Victor Ponta a participat sambata, alaturi de presedintele Senatului, Crin Antonescu, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea si ministrul administratiei, Radu Stroe, la lansarea candidatilor USL din judetul Bistrita-Nasaud pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Victor Ponta majorare salarii decembrie, #transa majorare salarii bugetari decembrie , #premier