Ponta: Avem un deficit minuscul. Cine vrea buget bun sa nu plece in vacanta!

Sambata, 22 Decembrie 2012, ora 11:46
2218 citiri
Ponta: Avem un deficit minuscul. Cine vrea buget bun sa nu plece in vacanta!
Foto: B1TV

Premierul Victor Ponta le-a reamintit ministrilor, sambata, in debutul primei sedinte a noului Guvern, premisele economice de la care pornesc, aratand ca deficitul bugetar este unul "minuscul".

"Cred ca avem cel mai mic deficit, dupa foarte multi ani. 1,7% e un deficit minuscul. Ai deficit mic, inseamna ca ai investitii putine, investitii putine inseamna dezvoltare mica. Trebuie sa luam decizii strategice", a declarat premierul.

Victor Ponta a vorbit si despre cursul euro-leu, care este cel mai mic in ultimele 7 luni, adica "de la venirea noastra la guvernare", si despre programele europene, anuntand ca la mediu "e in regula, au intrat si banii la buget".

De asemenea, premierul s-a aratat increzator ca se rezolva problemele si pe POSDRU, noul ministru al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, spunand ca se poarta discutii cu Comisia Europeana pentru ca banii sa se deblocheze.

Premierul Ponta le-a precizat ministrilor ca Ministerul de Finante si ministerul Bugetului "au lucrat la propunerea de buget, au forma finala a structurilor administrative, a ordonatorilor de credite".

El a spus ca cei care vor sa plece in vacanta o pot face, dar cei interesati de un buget mai consistent ar trebui sa ramana la discutii in urmatoarele zile.

"Cine vrea sa plece sa se odihneasca foarte bine, cine vrea un buget bun ar fi bine sa nu plece", a spus Ponta, anuntandu-i pe ministri sa fie prezenti in Capitala pe 7-8 ianuarie, cand vor avea loc discutiile cu delegatia FMI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#Ponta deficit bugetar, #Ponta bani buget ministere , #premier