Ponta avertizeaza: Sa nu ziceti ca Guvernul cel rau nu a trecut amendamentele la buget

Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 11:26
2351 citiri
Ponta avertizeaza: Sa nu ziceti ca Guvernul cel rau nu a trecut amendamentele la buget

Premierul si liderul PSD, Victor Ponta, i-a avertizat, marti, pe cei care depun amendamente la buget "sa nu faca lucrurile doar formal" si apoi sa se laude ca "Guvernul cel rau" nu a vrut sa le adopte.

Declaratiile au fost facute la prezentarea bugetului pe 2013 parlamentarilor USL.

Ponta prezinta marti bugetul grupurilor parlamentare USL, UDMR si al minoritatilor

"Singurul lucru de discutat azi e ca mai important decat orice eu vad unitatea noastra de actiune. Eu nu pretind ca bugetul e perfect. Exista amendamente bune, aveti tot sprijinul meu. Insa va rog sa nu facem lucrurile doar formal, punem 100 de amendamente, stim ca nu trec, dar noi stim ca l-am pus si eventual ne laudam ca Guvernul cel rau nu le-a trecut.

Dar Guvernul cel rau este al vostru si atunci trebuie sa fie unul bun. Noi suntem responsabili de orice alocare, iar daca gasiti orice ban pus deoparte de cineva doar pentru colegiul lui, sa mi-l spuneti. Trebuie sa ne batem in seriozitate si in solidaritatea noastra ca USL", a precizat liderul coalitiei de la guvernare.

El a aratat ca nu s-a pus problema si nu exista interdictii privind amendarea proiectului de buget.

"Fiecare e reprezentantul unor cetateni, e normal sa-si exercite dreptul constitutional de a amenda orice fel de proiect de lege. Sunt ultimul sa spuna ca nu puteti sa faceti amendamente", a spus Ponta.

Ponta le-a mai multumit tuturor celor care au fost implicati in conceperea bugetului si le-a transmis ministrilor sa nu mearga in Comisiile de specialitate si sa se planga ca nu au bani, pentru ca acest gen de lucruri "ar strica atmosfera foarte buna".

De asemenea, el a facut un apel la o colaborare buna in aceasta sesiune parlamentara, avand in vedere ca, pe langa adoptarea bugetului, mai trebuie sa revizuiasca Constitutia, sa puna bazele formarii regiunilor si sa dea o noua lege electorala.

"Sunt trei lucruri fundamentale pe care cu greu le faci intr-un mandat de 4 ani, insa noi trebuie sa le facem intr-o sesiune, pentru ca anul viitor sunt alegeri (prezidentiale si europarlamentare - n.red.)", a conchis Ponta.

Desi initial presa a anuntat ca membrilor USL li s-a interzis sa depuna amendamente pe buget, ulterior aceasta informatie a fost negata atat de liderul PNL, Crin Antonescu, cat si de purtatorul de cuvant al partidului, Mihai Voicu.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Ponta amendamente buget, #Ponta buget 2013, #buget 2013 dezbatere Comisii , #premier
Comentarii