Ponta: Basescu sa spuna adevarul - 13 tari cred ca este incorect ce i se intampla Romaniei (Video)

Duminica, 10 Martie 2013, ora 23:07
4863 citiri
Ponta: Basescu sa spuna adevarul - 13 tari cred ca este incorect ce i se intampla Romaniei (Video)

Premierul Victor Ponta asteapta ca presedintele Traian Basescu sa spuna adevarul marti, cand se va adresa Parlamentului, despre discutiile de la Bruxelles din Consiliul Justitie si Afaceri Interne privind aderarea Romaniei la Schengen.

"Sustin in continuare ca cel mai mare rau facut Romaniei se face din Romania, pentru ca aproape toate lucrurile pe care ni le reproseaza oficiali germani sau din Marea Britanie sunt spuse aici zilnic de romani, de cei din motiunea 'Fripturistii' - Monica Macovei, Cristi Preda - care ne injura tot timpul si transmit tot felul de minciuni (...).

In fiecare zi, de aici auzim cum impotriva Romaniei sunt sapte tari, sunt zece tari, sunt cinsprezece tari. Apropo de asta, marti domnul Basescu se va adresa Parlamentului pe tema Schengen. Ma intreba cineva ce ma astept sa spuna si ma astept sa spuna - pentru ca domnia sa, ca si mine, dupa Consiliul JAI am avut acces la ce s-a intamplat acolo, prin natura functiilor, avem din interior", a declarat Ponta duminica seara, la Antena 3.

El a relatat ca in Consiliul JAI s-a opus aderarii doar Germania, iar Finlanda si Olanda au propus amanarea subiectului pentru luna decembrie. Pe de alta parte, 13 tari si-au prezentat pozitia si au spus ca "este incorect ce i se intampla Romaniei".

"Deci eu ma astept ca presedintele Basescu sa spuna adevarul marti despre ce a fost la JAI, sa nu-i lase pe oamenii lui din Romania sa arunce cu noroi in cei care vor sa ne ajute. (...) Cred ca marti trebuie sa faca dreptate. Povestea ca toata Europa este impotriva noastra e o minciuna", a subliniat Ponta.

Varianta prezentata de Victor Ponta a fost insa usor diferita de cea facuta publica de Radu Stroe, ministrul de Interne, in aceeasi seara, la acelasi post de televiziune.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat ca la Consiliul JAI de la Bruxelles din 7-8 martie doar doua tari s-au opus categoric intrarii Romaniei in Spatiul Schengen, Germania si Finlanda, care s-au legat de raportul MCV, in timp ce Olanda a avut o pledoarie "nuantata".

Intrebat cand ar putea Germania sa adopte o pozitie favorabila tarii noastre, Ponta si-a exprimat convingerea ca "prin mijloace diplomatice, putem obtine un rezultat la un moment dat".

Premierul a afirmat ca momentul aderarii Romaniei la Schengen "nu depinde de noi", dar ca Bucurestiul trebuie sa-si amelioreze imaginea, sa discute despre problema romilor cu statele care se opun.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta Schengen, #Ponta discurt Basescu Parlament Schengen , #premier
Comentarii
Poza grob
grob
rank 5
Sa spuna adevarul asa ca tine Ponto, draga!?
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Basescu se indreapta spre titlul de cel mai mincinos politician al