Ponta: Basescu vrea sa ne lase fara ministru de Externe (Video)

Joi, 05 Iulie 2012, ora 12:44
4323 citiri
Ponta: Basescu vrea sa ne lase fara ministru de Externe (Video)
Foto: B1 TV

Prim-ministrul Victor Ponta a afirmat ca presedintele Traian Basescu vrea sa il lase fara ministrul de Externe, Andrei Marga, sugerand o suspendare a acestuia.

"Presedintele vrea sa ne lase fara ministrul de Externe", a declarat joi premierul Victor Ponta in timpul unei dezbateri cu oamenii de afaceri.

In timpul discutiei organizate de Guvern, premierul Ponta a iesit din sala pentru un minut, precizand ca trebuie sa raspunda la telefon. Ulterior, el a revenit si a precizat ca "am iesit din sala pentru ca presedintele vrea sa ne lase fara ministru de Externe, dar cat timp sunt ministrii economici in functie e in regula".

Ponta sustine amenintarile lui Basescu la adresa lui Marga. Presedintia dezminte

Conform unor informatii neoficiale, obtinute de Romania TV, ar fi vorba de o plangere penala impotriva ministrului de Externe, Andrei Marga, caz in care Basescu poate sa-l suspende din functie.

Potrivit unor surse citate de agentia Mediafax, se pare ca este vorba de numirea unui ambasador, la Roma. Ministrul de Externe, Andrei Marga, a declarat ca nu stie despre ce este vorba. "Nu stiu, nici nu stiu la ce va referiti", a spus Marga, conform Mediafax."

Totodata, Andrei Marga a precizat ca nu a avut nicio discutie cu prim-ministrul sau cu presedintele pe tema unei eventuale suspendari si a unor reprosuri care i se aduc, si ca nici nu intelege despre ce poate fi vorba.

Ponta: Nu ma aflu la Parlament, pentru ca preocuparea Guvernului nu e batalia politica

Prim-ministrul Victor Ponta, dar si mai multi ministri, printre care ministrul de Finante Florin Georgescu si ministrul Economiei Daniel Chitoiu, participa joi, de la ora 10.00, la o intalnire cu mediul de afaceri din Romania. La dezbatere participa si omul de afaceri Ion Tiriac.

Tot la ora 10.00 a inceput si sedinta Parlamentului in care s-a dat citire solicitarii USL de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu.

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat ca nu este prezent in Parlament, in timpul sesiunii extraordinare a parlamentarilor de joi, deoarece o batalie politica nu este preocuparea Guvernului.

Totodata, premierul a precizat ca "zgomotul si caldura politica" par sa acopere "lucrurile de substanta", insa preocuparea Guvernului este pastrarea si crearea de locuri de munca.

Marga: Relatia cu Traian Basescu nu este disfunctionala

In varsta de 66 de ani, Andrei Marga a fost numit ministru de Externe pe 7 mai, inlocuindu-l pe Cristian Diaconescu.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ponta suspendare Andrei Marga, #Basescu suspendare Andrei Marga, #Victor Ponta schimbare ministru Externe, #Victor Ponta intalnire oameni afaceri , #premier