Ponta: Blaga si Iohannis, "Pacala si Tandala", doi politruci care nu inteleg nimic

Miercuri, 03 Septembrie 2014, ora 17:14
5104 citiri
Ponta: Blaga si Iohannis, "Pacala si Tandala", doi politruci care nu inteleg nimic
Foto: europeanul.org

Premierul Victor Ponta sustine ca Romania a obtinut Dezvoltarea Regionala, cel mai bun portofoliu din Comisia Europeana, si i-a acuzat pe Blaga si Iohannis, pe care i-a numit Pacala si Tandala, ca incearca sa distruga aceasta realizare a Romaniei.

"Oamenii cu mintea la ei au aplaudat faptul ca desi Romania a avut probleme in trecut, a obtinut cel mai bun portofoliu pe care ni l-am fi putut dori. Chiar si Basescu a avut suficienta minte ca sa nu comenteze mai mult stiind ca ceea ce am obtinut este important", a declarat premierul.

Ponta a criticat decizia liderilor ACL Vasile Blaga si Klaus Iohannis de a trimite o scrisoare presedintelui CE Jean-Claude Juncker, in care contesta nominalizarea Corinei Cretu, acuzandu-i ca doresc sa distruga aceasta realizare.

"Cei doi politruci, Vasile Blaga si Klaus Iohannis, Pacala si Tandala, s-au gandit sa se planga", a spus premierul.

Opozitia acuza: Corina Cretu, desemnata ilegal de Ponta. Credibilitatea lui Junker ar fi afectata

De asemenea, el a amintit de situatia din 2006, cand Varujan Vosganian "a fost sabotat de tot felul de securisti si tot felul de prosti", cauza pentru care nu a mai putut obtine un portofoliu important, ci unul multilingvist, temandu-se ca si de aceasta data o sa se confrunte cu o situatie asemanatoare.

"Acum exista sansa sa se intample la fel. Acesti politruci au crezut ca ii vor face placerea lui Basescu. E condamnabil acest lucru, iar cu oameni cu atat de putina inteligenta politica va fi greu sa dezvoltam Romania", a adaugat Victor Ponta.

Premierul este de parere ca acest portofoliu va permite folosirea rapida si in interesul Romaniei a fondurilor de coeziune structurala alocate tarii.

"Imi pare rau ca deciziile politice se iau de politruci care nu inteleg nimic din ce inseamna Romania", a mai spus premierul.

Ponta a precizat ca dupa ce va primi instiintarea oficiala din partea presedintelui Comisiei Europene, Corina Cretu va fi audiata in parlament.

"Dupa anuntul oficial asupra portofoliului voi face nominalizarea si atunci, evident, persoana va fi audiata in parlament. Noi nu putem impune portofoliu sau persoana desemnata, ci doar sa negociem", a explicat el.

In plus, premierul a declarat ca liderii ACL nu inteleg nimic din ce se intampla, adaugand "intrebati-l pe Blaga daca a vorbit vreodata cu vreun oficial european, ca probabil isi fractura mainile daca facea lucrul asta".

Intrebat de ce presedintele Traian Basescu nu a stiut de cea de a doua nominalizare pentru functia de comisar european, premierul a declarat ca intentionat l-a tinut departe de negocieri.

"Pe Basescu l-am tinut departe de negocieri pentru ca voia sa le strice, cum a facut si cu Vosganian", a mai spus premierul.

Liderii Opozitiei, Klaus Iohannis si Vasile Blaga, contesta nominalizarea Corinei Cretu pentru o functie de comisar european, intr-o scrisoare adresata miercuri presedintelui Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, si presedintelui Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul.

Co-presedintii Aliantei Crestin Liberale (ACL) sustin ca nominalizarea Corinei Cretu pentru un post european a fost facuta ilegal si ca o desemnare ilegala a unui comisar din partea Romaniei "ar afecta atat credibilitatea Comisiei Europene, cat si pe cea a presedintelui-ales al Comisiei Europene".

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Victor Ponta portofoliu dezvoltare regionala, #premier Blaga Iohannis politruci, #Ponta acuzatii lideri ACL , #premier