Ponta: Bun venit, Croatia, alaturi de noi! UE va fi mai puternica

Luni, 01 Iulie 2013, ora 14:31
1111 citiri
Ponta: Bun venit, Croatia, alaturi de noi! UE va fi mai puternica
Foto: Gov.ro

Aderarea Croatiei la Uniunea Europeana este salutata de Guvernul Romaniei, iar premierul Victor Ponta apreciaza ca o Uniune Europeana cu 28 de state va fi mai puternica si mai capabila sa faca fata provocarilor pe care le rezerva viitorul.

"Astazi este un moment istoric, un moment care marcheaza extinderea Uniunii Europene prin aderarea Croatiei. Ziua de 1 iulie 2013 va ramane in memoria europenilor drept un important semnal privind forta constructiei noastre si orientarea catre viitor a spatiului comunitar.

Guvernul Romaniei saluta integrarea Croatiei in familia europeana, iar ca prim-ministru doresc sa-mi exprim pe aceasta cale convingerea ca o Uniune Europeana cu 28 de state va fi mai puternica si mai capabila sa faca fata provocarilor pe care ni le rezerva viitorul", se arata in mesajul transmis luni de premierul Victor Ponta cu ocazia aderarii Croatiei la Uniunea Europeana.

Prim-ministrul a adaugat ca cel de-al 28-lea membru va aduce "o valoare adaugata Uniunii Europene prin cultura sa bogata, prin oamenii sai extraordinari" si prin forta sa politica de a lupta pentru inovare, crestere economica sustenabila si coeziune.

"Bun venit, Croatia, alaturi de noi", a fost mesajul premierului.

Croatia a aderat la UE - zeci de mii de oameni au sarbatorit pe strazi (Video)

Focuri de artificii au luminat cerul Zagrebului si zeci de mii de croati au aclamat luni la miezul noptii (22:00 GMT, duminica) aderarea tarii lor la Uniunea Europeana, la 22 de ani de la proclamarea independentei fata de fosta Iugoslavie.

Odata cu aderarea Croatiei la Uniunea Europeana, la 1 iulie, populatia UE va creste cu aproximativ 0,86%, iar teritoriul sau cu 1,28%. Dupa aderarea Croatiei, UE are cu aproape 4,4 milioane mai multi locuitori, ceea ce face ca totalul populatiei Uniunii sa ajunga la 508 milioane de locuitori.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Victor Ponta Croatia UE, #Ponta Croatia aderare UE, #Croatia aderat Uniunea Europeana, #Croatia UE 1 iulie , #premier