Ponta, catre Pivniceru: Cereti CSM sa fie dur cu cei care dau mail-uri si muta dosare

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 15:40
3865 citiri
Ponta, catre Pivniceru: Cereti CSM sa fie dur cu cei care dau mail-uri si muta dosare
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta i-a transmis miercuri ministrului de justitie sa ceara CSM sa sanctioneze dur pe cei care "dau e-mail-uri si muta dosarele de la procurori", adaugand ca "asemenea presiuni sunt inadmisibile asupra justitiei".

"Pe doamna Pivniceru o sa o rog sa ceara CSM sa fie dur cu toata lumea. Eu am gresit ca am facut declaratii si am fost sanctionat pentru asta. Altii inteleg ca fac manifestatii in piata publica pentru ca s-a dat o hotarare judecatoreasca, iar altii dau e-mail-uri si muta dosarele de la procurori", a declarat Victor Ponta, adaugand ca el nu o sa dea niciodata niciun e-mail de acest tip.

"Va rog doamna ministru sa aveti grija sa nu se mai intample, iar CSM sa fie la fel de dur in a sanctiona asemenea presiuni inadmisibile asupra justitiei", i-a mai spus Ponta ministrului de justitie. In context, seful Executivului a spus ca el a fost procuror atatia ani si "daca cineva mi-ar fi dat un e-mail sa-mi ia dosarul va garantez ca as fi reactionat si as fi fost aparat".

Ponta s-a referit, fara a spune explicit acest lucru, la acuzatiile care i se aduc de cateva zile Monicai Macovei. Concret, Antena 3 a readus in discutie o decizie a CSM din mai impotriva pedelistei, prin care Consiliul constata ca aceasta a interferat in activitatea unui procuror din Brasov.

Consiliul Superior al Magistaturii a constatat pe 22 mai, anul acesta, ca Monica Macovei a incercat sa determine PICCJ sa preia un dosar al procurorului Mihai Negulescu, de la Parchetul Judecatoriei Brasov, ca sa fie solutionat "mai rapid" si "profesionist". Negulescu s-a plans Consiliului ca fostul ministru al justitiei, Monica Macovei, prin demersurile sale, a incercat sa-i stirbeasca independenta si reputatia profesionala. CSM a constatat ca cerinta eurodeputatei constituie "o ingerinta in activitatea de urmarire penala, de natura a aduce atingere independentei si impartialitatii procurorului", potrivit luju.ro.

Macovei: Demersul meu a fost public si transparent

Macovei a sustinut marti printr-un comunicat ca ea a fost rugata de familia Vlase sa intervina. Fiul familiei a murit la Revolutie, vinovatul nefiind gasit, iar familia a sesizat CEDO in 2011. Dupa moartea fiului, familia a fost lovita si de moartea tatalui, in ianuarie 2012 in conditii medicale pe care apopiatii le considera suspecte.

"Pe 13 ianuarie 2012, familia a depus o plangere penala. Pentru stabilirea exacta a imprejurarilor decesului, familia, prin avocat, a cerut procurorului de caz sa dispuna o expertiza medico-legala in prezenta unui expert desemnat de familie. Potrivit petitionarilor, Parchetul a aprobat initial solicitarea, iar Institutul de Medicina Legala si-a dat acordul, dar procurorul de caz a dispus o simpla constatare medico-legala. In plus, potrivit dnei Vlase, desi a fost informata ca un expert din partea familiei va participa si chiar este pe drum, procurorul a facut constatarea medico-legala in absenta expertului parte", a explicat pedelista.

"Apelul disperat al familiei Vlase a ajuns si la mine, in urma caruia am transmis pe data de 16 ianuarie, la cererea Asociatiei 21 Decembrie si a familiei victimei, in numele petentilor, o scrisoare catre Parchetul General. Asadar, totul a fost un demers public si transparent", a mai spus Monica Macovei.

"Revenirea asupra subiectului dupa aproape patru luni de zile si enuntarea exclusiv a opiniei CSM nu pot decat sa le pun in contextul larg al unei campanii pe care insusi Ponta a definit-o ca fiind 'pe viata si pe moarte'", a mai acuzat marti Macovei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Victor Ponta Mona Pivniceru, #Ponta Monica Macovei CSM, #Monica Macovei Vlase Brasov, #Ponta Monica Macovei justitie , #premier
Comentarii
Poza paypal
paypal
rank 5
Dottore, e-mail-urile se trimit, nu se dau:-))
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
prim-sinistru - un incult cu acte false! Demisia si la puscărie!