Ponta, catre prefecti: Intai deszapeziti si dupa aia dati interviuri!

Joi, 20 Decembrie 2012, ora 13:11
2771 citiri
Ponta, catre prefecti: Intai deszapeziti si dupa aia dati interviuri!
Foto: Digi24

Premierul Victor Ponta a convocat joi, la ora 12:00, o sedinta a comandamentului de iarna, ca urmare a prelungirii codului portocaliu de viscol in sud-estul tarii. Premierul le-a cerut prefectilor si celorlalti oficiali ca mai intai sa isi faca treaba si abia pe urma sa dea declaratii la televizor.

La sedinta au participat si Gabriel Oprea si Liviu Dragnea, viitori vicepremieri in Guvernul Ponta2 care va fi investit la sfarsitul acestei saptamani.

Victor Ponta s-a aratat surprins de aflarea vestii ca drumul national din Botosani, care nu poate fi deszapezit de mai multe zile, este un drum de pamant.

"E singurul drum national de pamant. E pietruit? Ca pe vremea romanilor? Via Apia cred ca arata mai bine decat drumul ala pe care ne chinuim sa il deszapezim. E de rasul lumii sa avem un drum national, care duce si spre vama, neasfaltat(...) Sa il facem la vara, sa il deszapezim la anul mai usor", a declarat premierul, primind imediat un "Da, sa traiti!" din partea reprezentantului CNADNR.

Victor Ponta a mai precizat ca, in permanenta, unul din cei patru membri ai Guvernului care fac parte din comandament va asigura conducerea centralizata a actiunilor de combatere a efectelor vremii.

El s-a aratat nemultumit de faptul ca, "daca nu vine cineva de la Bucuresti", lucrurile nu se misca in teritoriu.

"Intai deszapeziti si dupa aia dati interviuri!", le-a transmis el prefectilor, in special celor de la Botosani si Neamt, criticati in aceste zile pentru declaratiile date la posturile de stiri care contraziceau spusele premierului si ministrului de Interne.

"O sa fac o analiza. Toata lumea intai face treaba si apoi vorbeste! Si la CNADNR! Intai deszapeziti, apoi intrati la televizor. Intai faceti si dupa aia povestiti ce s-a intamplat!", le-a mai spus Ponta tuturor celor prezenti la sedinta.

De asemenea, premierul a avut si un mesaj pentru presedintii de Consilii Judetene, pe care nu ii controleaza direct, cerandu-le sa ajute la deszapeziri, sa nu mai astepte totul de la prefecti.

"Stau cu porcu' si cu tuica si deszapezeste doar prefectul. Nu am autoritate directa, dar am autoritate politica asupra unora dintre ei", a subliniat Ponta.

Premierul a avut un mesaj si pentru cetateni, si anume sa nu mai plece la drum daca se anunta vreme urata si sa respecte indicatiile politistilor, adica sa nu intre pe drumuri inchise din cauza vremii.

"Noi inchidem drumul ca sa il curatam(...) Pleaca noaptea si dupa aia dau telefoane sa ii salvam, ne chinuim sa ii scoatem din zapezi. Stiu ca e perioada sarbatorilor, dar decat sa pleci noaptea, sa ramai inzapezit si sa incepi cu telefoane sa te scoatem cine stie de unde...(...) Domnule inspector general, si toti ceilalti, stiu ca suntem impopulari, oamenii vor sa plece cu porcul, cu ce au de facut, si raman in diverse locuri si pe urma umblam dupa ei cu tancuri, cu senile, sa ii scoatem", a declarat premierul.

La randul sau, ministrul de Interne, Mircea Dusa, a prezentat situatia din tara, precizand ca sunt 9 drumuri nationale inchise si 144 de localitati ramase fara curent. El le-a cerut reprezentantilor Electrica sa depuna eforturi pentru alimentarea tuturor localitatilor cu energie electrica, iar prefectilor sa se aprovizioneze din timp cu sare, motorina si alimente pentru perioada sarbatorilor in care vremea se anunta urata si exista din nou riscul inzapezirii drumurilor si izolarii unor localitati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Ponta comandament iarna, #Ponta drum pamant Botosani, #Ponta declaratii prefecti, #Ponta inzapeziti drum , #premier