Ponta, catre romani: Noi ne luptam, salvam micii de CE. Fiti ponderati de sarbatori (Video)

Vineri, 03 Mai 2013, ora 17:15
3427 citiri
Ponta, catre romani: Noi ne luptam, salvam micii de CE. Fiti ponderati de sarbatori (Video)

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Constanta, ca Guvernul "se lupta" sa salveze micii de Comisia Europeana, adaugand ca "nu e nicio problema", si le-a transmis romanilor sa fie "mai ponderati" de sarbatori.

"Noi ne luptam, salvam micii. Deci nu e nicio problema, micii ii salvam de Comisia Europeana", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Constanta, dupa inaugurarea celui de-al saselea centru SMURD din tara dotat cu elicopter.

El le-a transmis "un gand special" celor care muncesc de sarbatori si i-a indemnat pe romani sa fie "ponderati" in aceasta perioada.

"Un gand special pentru cei care muncesc si un gand pentru cei care, ca si mine, stau cu familia - sa fie mai ponderati in aceasta perioada", a mai spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a participat, vineri, pe Aeroportul "Mihail Kogalniceanu" din Constanta, la inaugurarea celui de-al saselea centru SMURD din tara dotat cu elicopter, care va deservi judetele Constanta si Tulcea, dar si Delta Dunarii.

Tot vineri, Ponta a vizitat un punct de lucru de pe platforma Petromar, judetul Constanta.

Guvernul a transmis Comisiei Europene, joi, o solicitare formulata de Asociatia Romana a Carnii pentru ca reteta mititeilor sa fie inclusa pe lista retetelor traditionale, avand in vedere ca de la 1 iunie productia de mititei sub actuala reteta ar trebui interzisa, conform unei directive europene.

Directiva prevede ca de la 1 iunie se interzice folosirea in compozitia produselor de carne procesata a carbonatilor de sodiu, a unui conservant si a unui antioxidant - aditivi alimentari ce sunt esentiali in reteta de preparare a micilor.

Guvernul anunta joi, printr-un comunicat, ca va face demersuri ca produsul "mititei" sa fie introdus, alaturi de burger si de carnatul spaniol chorizo, in categoria produselor traditionale care nu sunt supuse acestor reguli.

"Astfel, cu ocazia grupului de lucru care va avea loc in 2 mai, in cadrul Comisiei Europene, reprezentantul Guvernului Romaniei va transmite solicitarea formulata de catre Asociatia Romana a Carnii ca reteta produsului mititei sa fie inclusa pe lista retetelor traditionale.

Reprezentantii Guvernului vor face toate demersurile necesare pentru includerea mititeilor in lista produselor traditionale si considera ca aceasta si orice alte masuri care trebuie luate, reprezinta o solutie corecta si normala, sustinuta si de reprezentantii industriei producatorilor de carne.

Autoritatile romane vor lua toate masurile necesare pentru a nu se interzice micii pe teritoriul Romaniei", se arata in comunicatul Executivului.

Guvernul preciza ca discutia de la nivelul Uniunii Europene se refera numai la micii produsi industrial.

Asociatia Romana a Carnii, cea mai importanta organizatie a procesatorilor de carne din Romania, a solicitat deja Comisiei Europene introducerea actualei retete de mici in lista celor "traditionale", pentru ca procesatorii romani sa poata folosi in continuare aditivii ce urmeaza sa fie interzisi.

In 2012, piata locala a micilor s-a ridicat la aproape 22.000 tone, dintre care 72% a fost acoperit de vanzarile din retailul modern.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#Ponta mici romanesti, #Ponta mici CE, #Ponta Comisia Europeana mici , #premier