Ponta, catre tineri: Daca treceti de la sectorul public la politic, veti pati ce am patit eu. Asa ca aveti grija

Marti, 21 Iulie 2015, ora 12:29
5538 citiri
Ponta, catre tineri: Daca treceti de la sectorul public la politic, veti pati ce am patit eu. Asa ca aveti grija
Foto: Digi24

Premierul Victor Ponta a participat, luni, la ceremonia de lansare a celei de-a treia editii a Programului oficial de Internship derulat de Guvernul Romaniei, ocazie cu care le-a atras atentia tinerilor prezenti sa aiba grija daca trec din sectorul public in politica, altfel vor "pati" ce a patit si el.

"Ganditi-va ca exista intotdeauna o granita intre activitatea in sectorul public si activitatea politica si cei dintre dumneavoastra, care vor trece la un moment dat din sectorul public in sectorul politic, veti pati ce am patit eu. Asa ca aveti grija", a declarat Ponta, fara sa dea mai multe detalii, informeaza Mediafax.

Victor Ponta, inculpat oficial in dosarul lui Sova - DNA i-a pus sechestru pe avere

Cum vede presa straina punerea sub acuzare a premierului Ponta

In continuare, premierul le-a vorbit celor 300 de tineri participanti la acest program despre faptul ca "nu exista guvern perfect" pentru ca intotdeauna "sunt multe de facut" si a criticat televiziunile care se intereseaza de modul in care Guvernul cheltuieste banul public.

"Apelul meu este de a trece de partea superficiala in care tot ce este Guvern sau Stat este rau si sa intelegeti tot ce este Guvern si Stat este necesar si poate fi imbunatatit (...) Daca auziti la o televiziune 'Ce face guvernul cu banii nostri', sa stiti ca acea televiziune nu plateste nicio taxa si de aia este interesata ce fac eu cu banii", a declarat Victor Ponta.

In plus, acesta le-a vorbit celor prezenti si despre salarii, aratandu-le care sunt avantajele daca lucrezi la stat.

"Niciodata salariile din aparatul administrativ nu vor fi la nivelul celui privat, pana la urma este un lucru bun, pentru ca in privat se castiga mai multi bani, dar este mai putina siguranta referitoare la cariera", a adaugat premierul.

Bruno Stefan: Ponta va demisiona de la Guvern. Doi posibili premieri din afara PSD - Interviu

In context, seful Guvernului a mai declarat ca sectorul public "se dezvolta daca imprumuta o parte din lucrurile bune din privat, competitia, performanta, fara a imprumuta lucrurile rele din privat adica monopol, care inseamna doar a obtine profit, in dauna serviciului public".

La ceremonia organizata marti dimineata la Palatul Victoria cu ocazia lansarii celei de-a treia editii a Programului oficial de Internship la nivelul administratiei publice centrale au mai fost prezenti ministrii Sorin Campeanu, Bogdan Aurescu, Rovana Plumb, Eugen Teodorovici, Gabriela Szabo.

In program au fost insrisi 300 de tineri selectati din peste 3.500 de candidati, acestia urmand sa participe la activitati desfasurate in cadrul aparatelor din structura Guvernului, dar si in institutiile publice din subordinea acestora.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Ponta tineri internship Guvern, #Ponta televiziuni evaziune fiscala, #Ponta sector privat politica , #premier