Ponta: Codul Fiscal nu e ca Biblia, perfect. As vrea sa nu treaca chiar in aceeasi forma

Marti, 18 August 2015, ora 23:12
3399 citiri
Ponta: Codul Fiscal nu e ca Biblia, perfect. As vrea sa nu treaca chiar in aceeasi forma
Foto: captura YouTube / Guvernul Romaniei

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca nu participa la consultarile organizate de partide joi pe tema Codului Fiscal, in calitatea sa de "tehnocrat", insa isi doreste revenirea la anumite revederi din forma initiala a noului Cod Fiscal.

Premierul desemnat al PNL, Catalin Predoiu, a anuntat ca liderii partidelor parlamentare au cazut de acord si vor avea consultari, joi, pe tema noului Cod Fiscal, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a refuzat sa promulge legea si a retrimis-o la Parlament pentru reexaminare.

PNL a batut palma cu UNPR: Ziua decisiva pentru Codul Fiscal

Basescu ataca "molusca" PNL si spune ca Iohannis a procedat corect pe Codul Fiscal (Video)

"Ca sa fiu foarte sincer, eu as vrea sa nu treaca chiar in aceeasi forma. As vrea sa revenim la forma in care se prevedea TVA de 20%", a declarat Victor Ponta, marti seara, intr-o interventie telefonica la Antena3.

Acesta a mai declarat ca daca se ia in calcul si TVA-ul de la alimente, s-ar ajunge la o medie foarte buna, de nivel european.

Totodata, seful Executivului a subliniat ca "cei 20 de mld de lei pe care ii economisim intr-un punct de TVA" pot fi folositi de Guvern, dand ca exemplu faptul ca "toata cresterea salariala pe un an pentru medici este de 1,7 mld de lei".

Salariile medicilor cresc cu 25% din octombrie - anunta Ponta

Insa, Victor Ponta a recunoscut: "Parlamentul are dreptul sa decida orice altceva si noi o sa aplicam".

"Codul fiscal, cum a iesit din Parlament, nu e ca Biblia, nu e perfect. Poate fi indreptat acum sau pe masura ce se aplica (...) Nefiind lider de partid, nu particip, dar, ca tehnocrat ce sunt, sa votezi o lege si dupa ce ai votat-o zici 'Sa o negociem' mi se pare de Caragiale", a comentat Victor Ponta, referindu-se la liberali, pe care i-a catalogat drept "Catavenci".

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, co-presedinte ALDE, a declarat, marti, la Suceava, ca toata coalitia are un punct de vedere comun privind Codul Fiscal, adaugand ca reducerea fiscalitatii si a TVA la 19 la suta este o datorie morala fata de cetateni.

"Cred ca toata coalitia are un punct de vedere comun privind Codul Fiscal", a afirmat Daniel Constantin, intr-o conferinta de presa.

Ziua decisiva pentru Codul Fiscal: Cu ce propuneri se prezinta UNPR

Constantin: Cred ca toata coalitia are un punct de vedere comun privind Codul Fiscal

Kelemen Hunor: UDMR propune revenirea la TVA de 19%; celelalte masuri fiscale pot fi amanate

Consultarile liderilor de partide vor avea loc joi, la Palatul Parlamentului, urmand ca la finalul lunii Parlamentul sa se reuneasca in sesiune extraordinara pentru adoptarea noului Cod Fiscal si trimiterea lui la presedintie, in vederea promulgarii.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Ponta Cod Fiscal, #Ponta TVA 20 cod fiscal , #premier