Ponta, comparat cu Ceausescu de seful TVR: Are limbaj de securist, arunca vorbe in vant

Sambata, 18 Iulie 2015, ora 15:18
7035 citiri
Ponta, comparat cu Ceausescu de seful TVR: Are limbaj de securist, arunca vorbe in vant
Foto: blog Stelian Tanase

Stelian Tanase, presedinte-director general al TVR, comenteaza acid scandalul declansat de retrimiterea Codului Fiscal de catre presedinte la Parlament, comparandu-l pe premierul Victor Ponta cu fostul dictator Nicolae Ceausescu.

Intr-o postare pe blog, Stelian Tanase remarca, printre altele, faptul ca politicienii nu au intrat in vacanta, ci continua sa animeze programele de televiziune.

"Acum avem o fierbinteala legata de trimiterea inapoi la Parlament a Codului fiscal ceruta de Iohannis. In loc sa semneze ca primarul, Iohannis, prudent, (se vede ce e in Grecia!) a preferat sa prelungeasca dezbaterea. Sunt aspecte discutabile, pe care le stie toata lumea in acest Cod fiscal. A trimis codul spre senatori si deputati sa-si mai arunce o privire ca nu strica, data fiind importanta exceptionala a unui Cod fiscal intr-o tara. (...)

Rostul polemicii sincer, nu prea il inteleg. Parlamentarii nostri se vor mai uita odata pe el si cu asta basta. Ce mare filosofie!? Acuzatiile sunt aiurea, grave, tonul e foarte sus, belicos", scrie Stelian Tanase.

Iohannis retrimite Codul Fiscal la Parlament si subliniaza riscurile pe termen lung

Iohannis nu promulga Codul Fiscal, Teodorovici vrea sa-l fenteze: Va fi o surpriza neplacuta pentru cei care s-au opus azi

Cel mai tare iese in evidenta premierul.

"Iata ce zice de pilda, Victor Ponta intr-o iesire nervoasa - 'este o decizie luata in afara Romaniei si impotriva intereselor Romaniei'. Nici mai mult nici mai putin! Purtatorul de cuvant al Guvernului putea exprima sobru ingrijorarea, si aduce eventual in discutie cateva consecinte ale amanarii intrarii in vigoare a Codului Fiscal. Asa ar fi fost normal intr-o tara europeana. Acest limbaj securist, acuzatiile aduse aiurea lui Iohannis -cum ca ar proteja interese externe - amintesc de anii '50.

Bineinteles Ponta nu aduce nici o proba, ca de obicei. Arunca vorbe in vant. S-a ratat astfel prilejul unei dezbateri vii pe un subiect extrem de important. Era nevoie de ea. La acest nivel fff jos nu se poate discuta nimic. Suntem in logica lui 'ba pe-a ma-tii'", sustine seful TVR.

Iohannis respinge Codul Fiscal: Ponta il acuza in termeni foarte duri ca ar actiona la comenzi externe

Ponta, acuzat ca "nu mai e normal" si "are mintea tulburata", dupa reactia pe Codul Fiscal

In plus, Stelian Tanase remarca faptul ca nu sunt aduse in discutie argumentele economice, ci se merge pe ideea ca "daca Iohannis e neamt, vezi Doamne, e clar ca vinde tara".

"Nu zau!... Asta imi aduce aminte de santajul nationalist al lui Ceausescu care de cate ori populatia era nemultumita o lansa p-asta cu agenturili, cu dusmanii nostri de veacuri care vor sa ruineze Romania ca prea e bogata. Si noi prostii il credeam ca ungurii vor sa ne ia Transilvania, dar o apara el saracu! Ca rusii sunt la Prut si vor sa intre cu tancurile. SI ne indreptam privirile spre el ca la un salvator al patriei.

Ca vin capitalistii si iau fabricile din mainile clasei muncitoare. Noroc ca el vigilent apara cuceririle revolutionare. Era o manipulare, exact ca si asta de azi cu Codul fiscal&Iohannis. Banuiesc ca dupa 25 de ani de democratie ne-am mai inteleptit si nu mai inghitim asemenea bazaconii", a conchis acesta.

Ponta, despre respingerea Codului Fiscal: Poate se doreste sa fim o colonie

Presedintele Klaus Iohannis a refuzat sa promulge noul Cod Fiscal, adoptat aproape in unanimitate de Parlament, hotarand sa il retrimita, vineri, la Parlament, pentru reexaminare.

Reprezentantii Guvernului si ai PSD au avut reactii extrem de dure fata de aceasta decizie a presedintelui, premierul Ponta acuzandu-l ca fie vrea sa blocheze activitatea Guvernului, fie raspunde la comenzi externe, in defavoarea interesului national.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Stelian Tanase Ponta Ceausescu, #Stelian Tanase cod fiscal , #premier