Ponta conditioneaza indexarea pensiilor: Depinde daca Basescu promulga bugetul

Luni, 09 Decembrie 2013, ora 18:38
1919 citiri
Ponta conditioneaza indexarea pensiilor: Depinde daca Basescu promulga bugetul
Foto: Gov.ro

Indexarea pensiilor din ianuarie anul viitor depinde doar de decizia presedintelui Traian Basescu de a promulga pana la acea data Legea bugetului asigurarilor sociale, a declarat premierul Victor Ponta, adaugand ca "este vorba si de veniturile pe care le obtinem", in contextul declaratiei lui Voinea.

"Daca presedintele promulga Legea bugetului asigurarilor sociale pana la 1 ianuarie, sigur ca da", a raspuns Ponta intrebat de presa daca pensiile vor putea fi indexate de la 1 ianuarie anul viitor.

La remarca jurnalistilor ca ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, nu era sigur de aceasta varianta, Ponta a continuat spunand ca "este vorba si de veniturile pe care le obtinem, dar eu cred...da, tine doar de decizia presedintelui de a promulga legea".

Daca se intarzie cu bugetul, pensiile majorate se vor plati retroactiv - ne asigura ministrul delegat

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, sustine ca prin promulgarea legii bugetului asigurarilor sociale pe 2014, fara promulgarea bugetului de stat, se creeaza o stiuatie fara precedent si nu se poate spune daca este posibila plata pensiilor majorate inca din prima luna a anului.

"Este o situatie fara precedent si juristii trebuie sa-si exprime opinia. Pensiile vor creste, dar cresterea va fi platita retroactiv daca nu intra in vigoare toate legile. Bugetul asigurarilor sociale primeste transferuri de la bugetul de stat", a spus Voinea, duminica.

Conform Legii bugetului asigurarilor sociale, pensiile trebuie sa fie indexate cu 3,76% de la 1 ianuarie 2014.

Ponta face un pas inapoi: Scumpeste doar benzina. Motorina mai incolo

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca bugetul nu a sosit la promulgare, ca se asteapta sa primeasca legea luni si ca o poate analiza, inainte de a lua o decizie, pana pe 29 decembrie, el precizand ca va promulga imediat bugetul asigurarilor sociale.

Parlamentul a adoptat, miercuri, bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2014.

Seful statului a precizat, in mai multe randuri, ca va respinge bugetul, in conditiile in care acesta contine cresterea accizei la carburant.

Luni, premierul Victor Ponta a anuntat ca Guvernul intentioneaza sa aplice acciza de 7 eurocenti doar la benzina si sa amane introducerea acestei taxe la motorina pentru o perioada de trei luni, interval in care sa fie cautate solutii.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Victor Ponta indexare pensii, #Ponta plata pensii, #Ponta Basescu buget, #Ponta aprobare buget , #premier
Comentarii