Ponta continua atacul la procurorul Uncheselu: Doar pe vremea lui Stalin daca nu spuneai ca esti vinovat te bateau (Video)

Marti, 22 Septembrie 2015, ora 23:09
7056 citiri
Ponta continua atacul la procurorul Uncheselu: Doar pe vremea lui Stalin daca nu spuneai ca esti vinovat te bateau (Video)
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a sustinut, marti seara, ca acuzatiile pe care i le aduce procurorul DNA Jean Uncheselu in dosarul in care a fost trimis in judecata sunt inventii.

"Vreau sa fie foarte clar. Eu nu m-am trezit vorbind. Domnul procuror m-a acuzat de niste lucruri. Eu am vazut ce zice domnia sa intr-un act oficial si sunt niste inventii. E dreptul meu sa ma apar.

Doar pe vremea lui Stalin daca nu te duceai sa spui ca esti vinovat te scoteau din sala si te bateau bine pana spuneai. Sper ca macar in cazul meu am voie sa spun ca procurorul greseste", a declarat Victor Ponta la Romania TV.

90 de procurori ai DNA au sesizat saptamana trecuta Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la un mesaj postat de premierul Victor Ponta pe Facebook, in care critica un procuror, fara a preciza numele sau, institutia pentru care lucreaza sau cazul.

Premierul a scris pe Facebook ca "singura problema a tarii este obsesia unui procuror total neprofesionist in a se afirma in cariera inventand si imaginand fapte si situatii neadevarate din urma cu 10 ani!".

90 de procurori DNA se plang de Ponta la CSM

DNA a transmis intr-un comunicat ca "declaratia respectiva este cu atat mai grava cu cat actele intocmite de procuror sunt supuse verificarii de catre sefii ierarhici, sub aspectul legalitatii si temeiniciei, conform dispozitiilor Codului de Procedura Penala.

Astfel, afirmatiile facute de Ponta Victor-Viorel, prin prisma functiei detinute, au un impact deosebit asupra opiniei publice, fiind de natura sa submineze si sa aduca atingere institutiei in care isi desfasoara activitatea procurorul, precum si independentei sistemului judiciar.

In solicitarea adresata CSM, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie considera ca afirmatiile denigratoare facute de primul ministru afecteaza reputatia profesionala a procurorului care a instrumentat cauza cat si a procurorilor abilitati sa se pronunte cu privire la legalitatea si temeinicia solutiei dispuse in dosarul respectiv - trimitere in judecata".

Dupa cateva ore de la plangerea celor 90 de procurori, CSM a anuntat ca "a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii verificarilor necesare pentru a stabili daca si in ce masura afirmatiile publice ale domnului Victor Viorel Ponta au fost de natura sa aduca atingere independentei sistemului judiciar in ansamblul sau", dupa cum a transmis intr-un comunicat de presa.

DNA se plange de Ponta: Decizia CSM

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Ponta procuror Jean Uncheselu, #acuzatii procuror Jean Uncheselu, #Ponta acuzatii procuror DNA , #premier