Ponta critica FMI: Nu vom pune in pericol sistemul energetic si locurile de munca!

Luni, 09 Februarie 2015, ora 22:25
4943 citiri
Ponta critica FMI: Nu vom pune in pericol sistemul energetic si locurile de munca!
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta i-a criticat, luni seara, pe membrii delegatiei FMI, spunand ca, prin conditiile pe care vor sa le impuna, ar putea pune in pericol sistemul energetic si locurile de munca din Romania.

"Nu vom pune in pericol sistemul energetic si locurile de munca! FMI, CE si Banca Mondiala au solicitat restructurari masive si radicale, dar care nu pot salva industria producatoare de energie pe carbune si locurile de munca.

Suntem de acord cu masuri de eficientizare, dar nu le vom accepta pe cele care pe termen mediu si lung pot afecta siguranta sistemului energetic si dezvoltarea economica si sociala a unor regiuni", a scris pe Facebook Victor Ponta.

Negocieri esuate

Comentariile premierului vin in contextul in care reprezentantii Guvernului si delegatia FMI nu au ajuns la un acord in urma negocierilor intense de saptamana trecuta, pentru ca membrii Executivului nu au acceptat conditiile impuse de institutiile internationale.

Negocierile cu FMI, incheiate fara succes dupa 7 ore: Care sunt principalele probleme

Anterior, Victor Ponta a declarat, luni, ca nu a fost semnata scrisoarea cu Fondul Monetar International (FMI), pentru ca cele doua parti nu au ajuns la un acord in ceea ce priveste liberalizarea pretului la gaze pentru populatie si CET-uri, precum si lichidarea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) si a Complexului Energetic Oltenia (CEO).

Ponta: Nu am semnat scrisoarea cu FMI. Vor cresterea pretului la gaze si restructurari

Un alt subiect pe care cele doua parti nu s-ar fi inteles a fost programul Prima Masina, pentru care Guvernul a dat ordonanta de urgenta anul trecut si, desi ar fi trebuit sa intre in vigoare de la 1 noiembrie, este inca in stand by.

Guvernul taie fata FMI si merge inainte cu Prima Masina

Premierul nu a comentat care a fost punctul de vedere al delegatiei Fondului, insa a precizat ca se va merge inainte cu Prima Masina.

In concluzie, Victor Ponta a anuntat ca "a ramas ca in aprilie sa ne vedem din nou cu delegatia FMI-BM-CE si sa prezentam solutii pentru ca pretul la gaze sa nu creasca intr-un ritm nesustenabil, iar industria productiei de energie electrica pe carbune sa aiba o perspectiva de dezvoltare pentru viitor".

Iohannis spera la progrese

La randul sau presedintele Klaus Iohannis a discutat, luni seara, la Palatul Cotroceni, cu delegatia comuna a Fondului Monetar International, Bancii Mondiale si Comisiei Europene.

Iohannis, dupa intalnirea cu FMI: Sper la progrese mai semnificative data viitoare

Seful statului si-a exprimat speranta ca "in contextul viitoarei misiuni a delegatiei, discutiile dintre autoritatile romane si institutiile financiare internationale vor reflecta progrese mai semnificative, care sa se concretizeze in incheierea cu succes a Acordului".

D.T.

De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
#Victor Ponta FMI, #Victor Ponta critica FMI, #Victor Ponta acord FMI , #premier