Ponta, de Ziua Americii: Glumite, regrete si felicitari (Video)

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 03 Iulie 2013, ora 18:56
3598 citiri
Ponta, de Ziua Americii: Glumite, regrete si felicitari (Video)
Foto: Gov.ro (Arhiva)

Premierul Victor Ponta a afirmat, miercuri, la Ambasada SUA, cu ocazia receptiei de Ziua Nationala a Americii, ca tocmai s-a intors dintr-o "mare tara prietena" (China - n.red.) pentru a felicita o alta "mare tara prietena".

"Vreau sa transmit, pentru al doilea an la rand, cele mai bune urari din partea autoritatilor romane. Tocmai am venit dintr-o tara mare prietena a Romaniei, ca sa exprimam salutarile noastre unei alte tari mari prietene", a inceput premierul.

"Din nefericire, cum am aterizat, am primit vestea proasta a mortii unui angajat roman al Ambasadei si vreau sa prezint condoleantele mele... dar cand suntem confruntati cu aceste tragedii parteneriatul si prietenia noastra se dovedesc puternice", a aratat Ponta, facand referire la accidentul rutier in care a decedat un tanar angajat al Ambasadei SUA la Bucuresti, miercuri dupa-amiaza.

Ponta a transmis condoleante si pentru fostul premier roman, Radu Vasile, decedat miercuri. Este o "alta veste proasta, alta pierdere, un fost premier, Radu Vasile, premier in momente grele pentru Romania. Doresc sa prezint condoleante familiei si prietenilor sai".

Premierul a remarcat insa ca "vestile proaste nu sunt singurele din fericire". Ponta a explicat ca diferenta de anul trecut este de "temperatura": "Avem vesti bune privind parteneriatul nostru, comparativ cu anul trecut simt o atmosfera mai racoroasa, anul trecut a fost foarte fierbinte in Romania si Bucuresti si acum Romania se poate dovedi un partener stabil pentru America".

Investitiile americane in Romania au fost urmatorul subiect abordat de premier in scurta sa alocutiune, acesta facand referire in special la companiile din domeniul energetic. "Aprecierea mea pentru implicarea companiilor voastre in multe domenii, dar mai ales in energie ne va permite noua sa avem independenta energetica in viitor si ne va permite toate oportunitatile de a folosi potentialul nedescoperit pana acum al tarii", a aratat Ponta, in limba engleza.

De altfel, la sfarsitul discursului, Ponta a facut si o mica gluma pe seama nivelului de stapanire a limbii engleze. "Sper ca engleza mea nu a fost mai proasta decat romana ta, Duane!", a incheiat Ponta, felicitand inca o data gazdele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Ponta Ziua Americii, #Ponta condoleante Radu Vasile, #Ponta felicitari SUA , #premier
Comentarii
Poza SC USL Felix SRL
SC USL Felix SRL
rank 1
Ce folos că engleza ta este mai bună dacă tu ești mult mai prost?