Ponta, despre acciza: Suport o batalie electorala cu Basescu, are o gandire simplista

Luni, 31 Martie 2014, ora 17:56
3933 citiri
Ponta, despre acciza: Suport o batalie electorala cu Basescu, are o gandire simplista
Foto: B1 Tv

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, luni, referitor la intrarea in vigoare a accizei la combustibil, incepand cu 1 aprilie, ca este gata sa suporte o mica batalie electorala cu presedintele Traian Basescu, despre care spune ca are "o gandire simplista" referitor la acest subiect.

"Este adevarat ce spune domnul presedinte Basescu, ca Romania avea cel mai mic pret la benzina din cele 28 de tari ale Uniunii Europene. (...) Sunt gata sa suport o mica batalie electorala cu presedintele", a spus premierul, intr-o declaratie de presa de la Palatul Victoria.

Basescu, despre acciza: E un act de sadism, Ponta incearca sa-si arate puterea

Acesta a explicat inca o data ca acciza va asigura cofinantarea proiectelor pentru autostrazi.

"Prin aceste investitii pe termen mediu si lung, durata si consumul atat pentru transportatori, cat si pentru persoanele private va scadea, la fel si pretul pe care il plateste orice utilizator pentru intretinerea autovehicului si mai ales reducerea numarului accidentelor produse de lipsa infrastructurii pentru transportul de marfa din Romania", a mentionat Victor Ponta.

Ponta: Mii de oameni care mureau calcati de tiruri nu vor mai muri cand vom avea autostrazi

De asemenea, prim-ministrul a amintit si masura prin care transportatorilor li se vor restitui 4 eurocenti din acciza de 7 eurocenti.

"Pentru a incuraja in continuare transportatorii licentiati, miercuri vom adopta actul normativ, pentru care am muncit impreuna cu doamna Petrescu si cu domnul Voinea, prin care 4 centi vor fi restituiti transportatorilor", a spus seful Executivului.

O jurnalista i-a amintit afirmatiile presedintelui Traian Basescu, de luni, care a spus ca Finantele ar putea deconta facturi false - si pentru masini ce nu au alimentat.

Ponta: Presedintele ar trebui sa-si termine mandatul fara a ne mai da lectii

"Sunt absolut convins ca toate institutiile statului - Parchet, ANAF, SRI - sunt extrem de bine pregatite pentru a combate orice fel de frauda. Daca ne luam dupa gandirea simplista a domnului presedinte, ca o sa fie facturi false, nu mai incasam nicio taxa si niciun impozit.

Toate institutiile statului isi vor face datoria. Eu am incredere in institutiile statului si nu le folosesc pentru a obtine cateva voturi in plus", a explicat Victor Ponta.

Presedintele Traian Basescu a spus, luni, intr-o declaratie de la Palatul Cotroceni, ca ar putea fi mari probleme birocratice, odata cu returnarea catre transportatori a 4 eurocenti din acciza de 7 eurocenti. Seful statului a precizat ca vor aparea facturi pentru masini ce nu au alimentat niciodata si ca vor fi dificultati in citirea tuturor bonurilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#Ponta batalie electorala Basescu, #Victor Ponta acciza combustibil, #Ponta Basescu acciza combustibil, #Basescu acciza combustibil , #premier