Ponta, despre acordul de desfiintare a DNA: O intoxicare de campanie a PDL (Video)

Joi, 26 Iulie 2012, ora 15:58
4994 citiri
Ponta, despre acordul de desfiintare a DNA: O intoxicare de campanie a PDL (Video)
Foto: B1TV

Premierul Victor Ponta a dezmintit faptul ca ar fi convenit cu Consiliul National al Societatii Civile desfiintarea DNA, ANI si CCR, afirmand ca este o intoxicare tipica de campanie.

Consiliul National al Societatii Civile Romanesti (CNSC) a postat pe site-ul sau site-ul sau un document intitulat "Lista obiectivelor structurilor membre ale CNSC propuse viitoarei guvernari", care poarta pe prima pagina semnaturile liderilor USL.

USL, de acord "in principiu" cu desfiintarea DNA, CCR, ANI si CNSAS - vezi documentul

"Este o intoxicare tipica de campanie a PDL-ului disperat ca pierde la referendum. Eu am semnat un acord de o pagina in care se spune foarte clar ca, incepand cu 18 iulie si pana la debutul campaniei electorale parlamentare, deci pana in noiembrie, fiecare punct va fi redactat de comun acord in baza discutiilor cu reprezentantii fiecarei structuri. In rest, nimic altceva nu am discutat", a replicat, joi, premierul Ponta intr-o conferinta de presa.

Intrebat daca USL intentioneaza sa desfiinteze Curtea Constitutionala, ANI si DNA, premierul a raspuns negativ.

"Nici vorba, cum sa luam in calcul asa ceva(...)Nu am semnat nimic altceva si nici nu ne-a fost prezentat niciodata nimic altceva", a mai spus Ponta intr-o conferinta de presa tinuta la Palatul Victoria.

Insistentele jurnalistilor pe acest subiect l-au deranjat vizibil pe premier, care le-a aratat acestora pagina cu semnaturile celor trei lideri USL si i-a intrebat daca stiu sa citeasca.

"Stiti sa cititi?Va arat hartia si aratati-mi unde scrie(...) Am semnat un singur document, eu nu am vazut acele pagini, nu le-am semnat niciodata, nu am nicio legatura cu ele", a spus Victor Ponta, adaugand ca nu exista niciun alt document semnat de liderii USL decat acea prima pagina din cele prezentate joi in presa.

Premierul a mai spus ca nu are niciun acord cu Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate condus de Mircea Dogaru. "Cine e domnul Mircea Dogaru?", a mai intrebat acesta.

Dogaru: Uniunea Europeana este un spanac de expresie germana manipulat de rusi

Victor Ponta a insistat sa ii dea unei jurnaliste sa citeasca pagina semnata de liderii USL (Foto) si a continuat replicile ironice la adresa celor de la B1TV. "Eu sunt Victor Ponta, chiar daca dumneavoastra la B1 nu ma cunoasteti(...) Nu stiu ce document aveti dumneavoatra, asta e singurul pe care l-am semnat, daca stiti limba romana il veti citi cu atentie", a mai spus seful Executivului.

USL: E o manipulare mizerabila

USL a negat printr-un comunicat oficial ca s-ar fi ajuns la o intelegere cu Consiliul National al Societatii Civile privind desfiintarea DNA, ANI si CCR si CNSAS.

"Uniunea Social Liberala condamna manipularea mizerabila promovata in media, din zona presedintelui suspendat Traian Basescu, cu privire la acordul semnat intre USL si Consiliul National al Societatii Civile (CNSC). O privire, nici macar foarte atenta, arata oricui ca ceea ce a semnat conducerea USL cu CNSC este o declaratie de intentie, si nu are nici o legatura cu documentele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate. Anexa prezentata in presa nu face obiectul acordului de colaborare! Ea nu a fost adusa la cunostinta conducerii USL si foarte multe din punctele incluse pe respectiva Anexa nu vor fi recunoscute de USL", se arata intr-un comunicat de presa.

USL afirma ca sustine in mod ferm activitatea independenta a DNA, ANI si Curtii Constitutionale, precum si integritatea acestor institutii dar si a intregului sistem de justitie din Romania.

De asemenea, liderul PC, Daniel Constantin, a dezmintit ca ar fi semnat acea lista cu "obiective imediate".

"Lucrurile nu stau deloc asa. Am semnat un document cu un ONG, asa cum semnam cu toate ONG-urile, un acord pe o singura pagina privind inceputul unor discutii. Nu am fost niciodata de acord cu desfiintarea acestor institutii. Nu suntem de acord si nu vom discuta cu nimeni desfiintarea acestor institutii", a precizat Daniel Constantin pentru agentia Mediafax.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Ponta acord desfiintare DNA, #acord USL desfiintare Curtea Constitutionala , #premier