Ponta, despre agresiunea Rusiei: Nu ne speriem deloc

Marti, 13 Octombrie 2015, ora 14:40
4531 citiri
Ponta, despre agresiunea Rusiei: Nu ne speriem deloc
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta sustine, comentand solicitarea Rusiei de a renunta la sistemul antiracheta "cat nu este prea tarziu", ca Moscova trateaza tarile din jur "cu dispret fata de legile internationale", insa Romania nu este "speriata" de aceasta atitudine si este in continuare alaturi de NATO.

"Rusia trateaza tarile din jur in dispret fata de legile internationale si o spun foarte clar, cum am mai spus-o: nu doar ca nu ne speriem deloc, ci, dimpotriva, ne intaraste convingerea ca alaturi de partenerii nostri din NATO ne facem datoria in aceasta zona, atat de dificila, dar importanta", a declarat, marti, premierul Victor Ponta.

Luni, Rusia a avertizat ca elementele antiracheta care urmeaza sa fie instalate la Deveselu reprezinta incalcari ale Tratatului fortelor nucleare intermediare (INF), cerand Romaniei si SUA sa constientizeze "responsabilitatea" montarii acestor sisteme si sa renunte la plan "cat nu este prea tarziu".

Rusia cere Romaniei si SUA sa renunte la sistemul antiracheta "cat nu este prea tarziu"

Decizia de instalare a sistemelor de tip MK-41 "risca sa devina o provocare grava la adresa securitatii internationale", a declarat, potrivit Interfax, Mihail Ulianov, director al Departamentului pentru neproliferare si controlul armamentului din cadrul Ministerului rus de Externe.

Si Ministerul roman de Externe a reactionat la avertismentul Rusiei, sustinand ca "acuzele cu privire la incalcarea Tratatului INF (Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty) prin amplasarea facilitatii antiracheta Aegis Ashore la Baza militara Deveselu sunt nefondate".

Rusia cere Romaniei sa renunte la scutul de la Deveselu "cat nu e prea tarziu" - Reactia MAE (Video)

Moscova a acuzat de multe ori ca sistemele antiracheta care urmeaza sa fie instalate in Romania si Polonia reprezinta incalcari ale prevederilor Tratatului fortelor nucleare intermediare (INF).

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Victor Ponta Rusia, #Victor Ponta scut Rusia, #Victor Ponta scut antiracheta , #premier