Ponta, despre Basescu: Face campanie impotriva Romaniei, un gest absolut incalificabil, josnic

Joi, 06 Decembrie 2012, ora 17:45
3341 citiri
Ponta, despre Basescu: Face campanie impotriva Romaniei, un gest absolut incalificabil, josnic
Foto: Adevarul

Premierul Victor Ponta considera ca prin declaratia referitoare la Schengen Traian Basescu face campanie impotriva Romaniei si catalogheaza gestul acestuia drept "incalificabil, josnic" si "un semn de maxima iresponsabilitate".

"Domnul presedinte, in propaganda sa politica, totusi isi bate joc de Romania. E greu de gasit un om mai iresponsabil. Am inteles ca dansul face campanie impotriva USL, e dreptul lui, desi, sigur, presedintele nu ar trebui sa faca campanie, dar sa faci campanie impotriva Romaniei mi se pare un gest absolut incalificabil, josnic, din partea domnului Basescu", a declarat Victor Ponta la Targu Jiu.

Ponta sustine ca problema privind aderarea Romaniei la Schengen nu a fost pusa pe agenda JAI din acest an "tocmai la cererea domnului Basescu".

"El a cerut sa nu fim primiti in Schengen, sperand probabil, nu stiu, ca o sa pierdem alegerile. Am discutat foarte clar, si la primul consiliu JAI de anul viitor, si intrarea Romaniei si Bulgariei, intai cu frontierele aeriene si maritime, si apoi si cele terestre, va fi in ordinea de zi si daca domnul Basescu nu se mai opune o sa si intram in Schengen. E absolut josnic ca tu sa faci propaganda impotriva tarii sale", a afirmat Ponta.

In opinia premierului, Traian Basescu vrea "sa moara capra romanilor numai sa nu se spuna ca a reusit Guvernul sa deblocheze fondurile pe care le blocase Guvernul Boc".

"Vreau sa spun de la inceput o mare minciuna pe care a spus-o domnul Basescu ieri (miercuri, n.red.), ca toata lumea va pierde 25%. Nu! Romania pierde din cauza Guvernului Boc si a lui Basescu 25% din banii alocati pe POSDRU, dar, dupa aceea, cu audit la fiecare program in parte, si numai cei care au incalcat regulile pierd banii. Cei care au respectat toate regulile nu pierd niciun ban din program. (...).

Sa faci in calitate de presedinte campanie impotriva intrarii Romaniei in Schengen, impotriva deblocarii fondurilor europene, mi se pare un semn de maxima iresponsabilitate. Nu stiu ce are in minte domnul Basescu de lupta impotriva Romaniei doar pentru ca Romania nu-l mai vrea pe el", a mai declarat Victor Ponta.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ponta Basescu Schengen, #Ponta intrare Schengen , #premier