Ponta, despre Basescu: Slava Domnului ca l-a primit pe premierul Chinei

Joi, 28 Noiembrie 2013, ora 23:37
4565 citiri
Ponta, despre Basescu: Slava Domnului ca l-a primit pe premierul Chinei
Foto: Antena 3

Premierul Victor Ponta a afirmat, joi, ca presedintele Traian Basescu "face gesturi copilaresti" si "ambitii cu bugetul", adaugand ca declaratiile sefului statului despre China sunt "fara discernamat".

Vorbind despre faptul ca presedintele a convocat sedinta CSAT marti, in timp ce premierul se intalnea cu reprezentantii Chinei si cu sefi de Guvern din alte 15 tari din regiune, Victor Ponta a afirmat: "Presedintele tarii face tot mai des gesturi copilaresti, ca un copil care, daca nu il bagi in seama, iti pune magiun in pantofi".

"Presedintele tarii nu a avut timp sa primeasca la Cotroceni pe niciunul dintre cei 15 prim-ministri din regiune, desi au facut cereri in acest sens.

Slava Domnului ca si-a gasit timp sa se vada cu premierul Chinei, ca ar fi fost chiar un afront", a spus Ponta, joi seara, la Antena 3, adaugand ca "cel putin un premier este prietenul lui Basescu, domnul Orban".

Ponta, dupa vizita chinezilor: A fost un sentiment de mandrie. Problema romanilor e ca nu avem incredere

De asemenea, presedintele PSD a facut referire si la afirmatiile lui Traian Basescu referitoare la o posibila unire cu Basarabia.

"Cand presedintele a spus despre unirea cu Moldova, un singur om a fost fericit in Moldova - presedintele Partidului Comunist, Vladimir Voronin. Toti ceilalti au spus 'Stati, vrem Moldova in Uniunea Europeana, dar nu sa schimbam stapanul din est cu stapanul de la Bucuresti'. Stie si presedintele, dincolo de aspiratiile nationale, ca nu se poate maine - gata, am luat Moldova, cu tot cu Transnistria", a precizat Victor Ponta.

Ponta: Basescu a facut declaratiile despre unirea cu Moldova dupa un pahar cu vin cu Voronin (Video)

Presedintele Traian Basescu este de parere ca urmatorul proiect fundamental al Romaniei, dupa aderarea la NATO si UE, trebuie sa fie unirea cu Republica Moldova. Nu este un proiect care va fi realizat imediat, insa, avertizeaza Basescu, dar poate veni un moment cand cele doua natii isi vor dori acest lucru.

"Toate actiunile mele fata de Moldova in cele doua mandate au fost cu gandul ca, poate, vreodata, ne vom uni. Sangele apa nu se face", a afirmat Basescu, miercuri seara, la TVR 1. In replica, Victor Ponta a spus, joi dimineata, ca seful statului a facut declaratiile cu privire la unirea cu Republica Moldova dupa un pahar cu vin cu Vladimir Voronin, liderul PCRM.

Ponta: Ma asez in poarta la Cotroceni, lasati-i pe pensionari sa-si primeasca pensiile

Acesta a facut referire si la faptul ca presedintele a respins bugetul, sustinand ca e gata sa stea "in poarta la Cotroceni" pentru a cere drepturile pensionarilor si medicilor. Totodata, a catalogat declaratiile lui Basescu despre China sunt "lipsite de discernamant".

"Cum poti sa spui 'Nu pot sa promulg bugetul'? Am negociat cu FMI, cu Banca Mondiala, am negociat cu medicii, am discutat cu profesorii.

Sa vii sa spui ca 'Nu promulg bugetul, ca nu a vrut sa vina Ponta sa discutam bugetul'... Eu ma asez maine dimineata in poarta la Cotroceni cu bugetul in mana, lasati-i pe pensionari sa isi primeasca pensiile, lasati-i pe medici sa isi primeasca salariile. Pierdem 1,2 miliarde de dolari dintr-o ambitie a presedintelui - cu 1,2 miliarde de dolari puteam sa fac un spital, puteam sa fac mai multe. Dintr-o ambitie...", a explicat prim-ministrul.

Basescu: E inadmisibil sa pui accize pe combustibil sa faci rost de bani de campanie pentru baroni

Presedintele social-democrat a mentionat ca "vom sta in ianuarie-februarie fara buget", adaugand ca presedintele "nu se razbuna pe mine sau pe USL, ci se razbuna pe fiecare dintre roman".

Ponta: Basescu are o problema juridica la fel de mare ca cea politica

Prim-ministrul a comentat si faptul ca Elena Udrea a anuntat ca isi va cumpara teren agricol: "Inteleg ca in Romania sunt mai multi mosieri. Am auzit ca doamna Udrea spune ca din cand in cand mai cumpara cate un teren. Doamna, nu e o poseta!".

De asemenea, a facut din nou referire la creditul luat de Ioana Basescu de la CEC Bank, afirmand ca "nicio persoana fizica nu a mai luat un asemenea credit de la banca de stat".

Vorbind despre terenul pe care fiica cea mare a presedintelui l-a cumparat in localitatea Nana din judetul Calarasi, premierul a mentionat ca statiunea Fundulea a fost "o mandrie pentru toti" in perioada comunismului.

"Stiu ca exista un dosar penal la DNA de vreo cinci ani legat de retrocedarea terenurilor, sef la Fundulea era fostul ministrul Fuia, apropiat de domnul Basescu. Doar o comisie parlamentara poate verifica aceste lucruri. Daca presedintele nu are nimic de ascuns, de ce se opune cu atat de mare vehementa infiintarii comisiei? Daca te stii fara probleme, de ce te opui?", a spus Ponta.

"In momentul in care ai taiat salariile cu 25 la suta, in momentrul in care romanii au probleme sa ia credit de 40 de mii de lei, nu de patru milioane, in momentul in care spui ce salariu ai ca presedinte, care nu e mare, si devii mosier peste noapte, presedintele are o problema juridica la fel de mare ca cea poltica", a adaugat premierul.

Nu in ultimul rand, acesta a spus despre ancheta pe care BNR o va efectua la CEC Bank, la cererea Ministerului Finantelor, ca va sustine tot ce va constata ministerul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta declaratii Traian Basescu, #Ponta Basescu unire Moldova, #Ponta Basescu buget, #Ponta Basescu teren Calarasi, #Ponta Basescu primire premieri , #premier
Comentarii
Poza marin_neagu
marin_neagu
rank 5
Poza DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
rank 5
Cea mai gravă problemă este a României care a ajuns să aibă un