Ponta, despre Codul Fiscal: Daca Guvernul a gresit cu ceva, Parlamentul poate indrepta lucrurile

Marti, 17 Martie 2015, ora 19:29
1868 citiri
Ponta, despre Codul Fiscal: Daca Guvernul a gresit cu ceva, Parlamentul poate indrepta lucrurile
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a reiterat, marti, ca cea mai recenta varianta a Codului Fiscal nu contine modificari majore fata de cea initiala, adaugand faptul ca daca Guvernul "a gresit" cu ceva, Parlamentul poate indrepta lucrurile.

"Nu au aparut modificari majore, nu s-a marit nicio taxa fata de ceea ce s-a spus initial. Este vorba despre taxele locale care raman... De fapt, se face o marja mai mare, pot sa fie mai mici decat azi sau mai mari, in functie de decizia consiliilor locale.

De altfel, toate propunerile pe care le facem beneficiaza de faptul ca vor fi discutate, dezbatute si, daca este cazul imbunatatite, nu este nicio suparare, atat in Senat, in aprilie, cat si in Camera Deputatilor, in mai si iunie, si daca am gresit noi cu ceva, indreapta cu siguranta Parlamentul", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Impozite majorate in noul Cod Fiscal. Ponta arunca pisica in curtea autoritatilor locale

Anterior, premierul a precizat, luni, ca Guvernul nu trebuie criticat pentru cresterea impozitelor prevazute in noua varianta a Codului Fiscal. Intrebat de jurnalisti ce parere are despre aceste majorari, el a spus ca sunt "povesti nemuritoare".

"Astazi s-a spus foarte clar ceea ce era prevazut in lege: ca odata la 5 ani sa se indexeze. E decizia autoritatilor locale, pot sa le scada sau pot sa le creasca", a mai declarat premierul.

De asemenea, seful Executivului a reamintit ca Parlamentul este cel care adopta Codul Fiscal, asa ca nu Guvernul trebuie criticat.

"Alea bune, adica reducerea TVA, nu le face Guvernul, dar daca e ceva de rau, face Guvernul", a adaugat Ponta.

Impozite mai mari in noua varianta a Codului Fiscal

Varianta revizuita a noului Cod Fiscal, datata din 13 martie si obtinuta de Mediafax, arata ca cresteri atat in cazul terenurilor amplasate in intravilan si inregistrat in registrul agricol la categoria de folosinta "terenuri cu constructii", cat si pentru terenurile arabile din intravilan.

De asemenea, documentul prevede cresteri de peste 6% ale valorii impozabile la toate categoriile de cladiri.

Guvernul creste impozitul pe terenuri si locuinte, in Codul Fiscal actualizat

Pe de alta parte, nici masinile nu au scapat. Conform legii, impozitul pe mijlocul de transport este calculat in functie de capacitatea cilindrica a motorului, prin inmultirea fiecarei grupe de 200 cmc sau fractiune din aceasta cu o suma corespunzatoare. Aceasta suma a fost majorata acum, in noul proiect, pentru toate tipurile de autovehicule.

Guvernul creste impozitul pentru masini, in Codul Fiscal actualizat

Tigaretele electronice vor fi accizate, incepand cu anul viitor, cu o suma care va creste anual in raport cu inflatia, Guvernul pregatind introducerea acestei noi taxe cu argumentul ca masura este dictata de practicile la nivel european, releva proiectul actualizat de Cod Fiscal.

Guvernul introduce acciza pe tigaretele electronice, in Codul Fiscal actualizat

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Ponta greseli Cod Fiscal, #Ponta Cod Fiscal Parlament, #Ponta modificari Cod Fiscal , #premier
Comentarii