Ponta, despre inchisori secrete CIA in Romania: Daca au fost inainte...

Vineri, 24 Aprilie 2015, ora 17:31
2524 citiri
Ponta, despre inchisori secrete CIA in Romania: Daca au fost inainte...
Foto: B1 Tv

Prim-ministrul Victor Ponta sustine ca nu stie nimic cu privire la existenta unor inchisori sau facilitati CIA in Romania, subliniind ca in cei trei ani de mandat nu a primit o astfel de informatie.

"In cei 3 ani de cand sunt prim-ministru n-am avut nicodata niciun fel de informatie cu privire la existenta acestor inchisori sau facilitati (CIA - n.red.). Daca au fost inainte, nu stiu", a declarat Victor Ponta, vineri, dupa intalnirea avuta cu premierul bulgar, Boiko Borisov, la Craiova.

Iliescu, in Spiegel: Am aprobat cererea CIA pentru a detine un sediu in Romania (Video)

Inchisori CIA in Romania? Maior il contrazice pe Iliescu

Fostul presedinte Ion Iliescu a recunoscut ca a pus la dispozitia CIA, la sfarsitul anului 2002 - inceputul anului 2003, o cladire in Bucuresti, iar de detalii s-a ocupat fostul sef al Administratiei Prezidentiale si consilier pe securitate nationala Ioan Talpes.

Iliescu a declarat intr-un interviu acordat publicatiei germane Der Spiegel ca un reprezentat CIA in Romania l-a rugat sa puna o cladire la dispozitia serviciului. Ion Iliescu, in calitate de presedinte al Romaniei in acea perioada, a acceptat cererea.

Inchisorile secrete ale CIA din Romania raman un mister dupa aproape un deceniu

In schimb, fostul sef al Serviciul Roman de Informatii, George Maior, l-a contrazis pe Ion Iliescu pe tema centrelor de detentie ale CIA aflate pe teritoriul Romaniei.

"Nu stiu contextul in care fostul presedinte a dat acest interviu si daca nu cumva exista o decontextualizare a afirmatiilor sale. Nu s-au aprobat asemenea centre speciale despre care se discuta in plan international in Romania. S-au aprobat in CSAT platforme de cooperare pentru securitatea noastra si a SUA", a declarat Maior, intr-un interviu pentru Adevarul.

F.N.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Ponta inchisori secrete CIA, #Ponta inchisori CIA Romania, #inchisori secrete CIA Romania , #premier
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
"Ponta, despre inchisori secrete CIA in Romania". Pisicule, un sfat!
Poza batman1958
batman1958
rank 1