Ponta, despre laptele contaminat: Foarte bine ca se iau masuri radicale imediat

Luni, 11 Martie 2013, ora 23:40
2001 citiri
Ponta, despre laptele contaminat: Foarte bine ca se iau masuri radicale imediat
Foto: B1TV

Premierul Victor Ponta a declarat, referitor la laptele contaminat descoperit la o ferma in Romania, ca este foarte bine ca MADR si ANSVA au luat imediat masuri radicale si a aratat ca e important sa se continue controalele si daca se gasesc nereguli sa se inchida fabrica sau sa se retraga produsele.

"Eu discut cu ministrul Agriculturii, care a coordonat pana in acest moment toate eforturile si ale ANSVA si ale altor institutii. E foarte bine ca se fac controale, e foarte bine ca se iau masuri radicale imediat ce se gasesc asemenea probleme. Pana acum sistemul a functionat. Sunt probleme nu numai in Romania, in toata Europa, important e sa continuam controalele, acolo unde gasim sa inchidem imediat fabrica sau sa se retraga produsele respective. (...)

Nu toate standardele se respecta si cred ca e un lucru foarte important, fiecare om, fie ca e roman, fie ca e britanic sau francez are dreptul cand se duce si cumpara un produs din supermarket sau dintr-un alt magazin sa stie ca ceea ce cumpara e sanatos. Din punctul acesta de vedere, si ANSVA si Ministerul Agriculturii au tot sprijinul meu sa ia masuri cat mai radicale", a precizat Victor Ponta, luni, la Parlament.

Joi, ANSVSA a anuntat ca a oprit de la livrare laptele crud produs de o ferma, dupa ce a depistat in produs aflatoxina peste limitele admise, dispunandu-se verificari in toata tara, de la producatori la unitati de procesare a laptelui.

Decizia a fost luata in urma depistarii depasirii limitelor admise pentru aflatoxina la probele de lapte prelevate de inspectorii ANSVSA, de la o ferma, in cadrul programului de autocontrol.

Probele de lapte au fost recolate in 4 martie, iar o zi mai tarziu, in urma rezultatelor analizelor, a fost declansata alerta prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje.

In aceste conditii, in 5 martie, intreaga cantitate de lapte din care s-au prelevat probele, de 13.855 de litri, a fost blocata, fiind totodata stopate livrarile de lapte crud catre toate unitatile de procesare lapte si vanzarea directa prin intermediul automatelor de lapte.

Laptele contaminat cu aflatoxina poate deveni periculos pentru sanatate, in conditiile consumului unor cantitati mari, pentru o perioada indelungata.

Precizarile ANSVSA din 7 martie au fost facute dupa ce ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca o cantitate de lapte care contine aflatoxina, cu efect cancerigen, importata din Ungaria, si o alta aflata la un procesator din Romania au fost identificate si retrase de pe piata.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Ponta masuri lapte contaminat, #Ponta lapte aflatoxina , #premier
Comentarii
Poza grob
grob
rank 5
Poza sevastian
sevastian
rank 1
Cum l-ai sinucis pe procurorul Panait?