Ponta, despre Macovei: Am muncit sa fim in UE, o doamna exaltata cere sa fim scosi

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 13:52
2785 citiri
Ponta, despre Macovei: Am muncit sa fim in UE, o doamna exaltata cere sa fim scosi
Foto: Arhiva Ziare.com

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat ca europarlamentarul Monica Macovei este "o doamna exaltata" care a cerut ca Romania sa fie scoasa din Uniunea Europeana, dupa ce "tot poporul a muncit sa fim in UE".

Premierul a comentat declaratiile Monicai Macovei potrivit careia ar trebui invocat articolul 7 din Tratatatul UE privind suspendarea temporara a drepturilor Romaniei.

"Au aparut declaratii politice, unele mai responsabile, altele mai iresponsabile in aceste zile. In mod clar, de departe, cea mai iresponsabila dintre toate este cea a unei persoane exaltate care cere sa fim scosi din UE sau sa nu mai avem drept de vot in Consiliu.

Deci tot poporul roman am muncit ca sa fim membri ai UE si o doamna cere sa fim scosi din UE. Ceea ce eu va cer este sa fiti foarte institutionali, sa fiti foarte pragmatici si sa asiguram stabilitate, chiar daca cei care-si mai pierd scaunele isi doresc instabilitate", a spus premierul, la inceputul sedintei de Guvern.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat ca in momentul de fata romanii asista la "o lovitura de stat" si ca ar trebui invocat art. 7 din Tratat privind suspendarea temporara a drepturilor unui stat ca urmare a incalcarii valorilor democratiei.

"E o lovitura de stat, se incalca legea, institutiile democratice se desfiinteaza. Inteleg ca se planifica noi ordonante de urgenta ca sa nu mai ajunga nimic la Curtea Constitutionala", a precizat Monica Macovei.

Potrivit art. 7 din Tratatul UE, la propunerea unei treimi din statele membre in Parlamentul European sau a Comisiei Europene cu aprobarea Parlamentului, Consiliul poate hotari cu o anumita majoritate ca intr-un stat membru s-au incalcat grav valorile democratiei, statului de drept, "exact situatia in care ne aflam astazi".

"Asta poate sa duca la suspendarea drepturilor care revin acelui stat membru. Cred ca nimic nu trebuie nefolosit in acest moment pentru a impiedica aceasta lovitura de stat", a precizat Monica Macovei, adaugand ca nu s-a mai intamplat asa ceva din timpul mineriadelor.

Art. 7 din Tratat presupune inclusiv suspendarea dreptului de veto in Consiliu, dar Monica Macovei considera ca, in momentul de fata, este "mult mai importanta democratia din Romania", decat dreptul de veto.

"Poate sa conduca USL, dar nu sa isi bata joc de democratie si sa schimbe conducerile tuturor institutiilor", a punctat europarlamentarul PDL.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Victor Ponta declaratii Monica Macovei, #Ponta doamna exaltata Macovei, #Ponta Romania intrare UE, #Macovei articol Tratat UE , #premier