Ponta, despre noul Cod electoral: O negociere politica pe care o vom respecta

Vineri, 17 Aprilie 2015, ora 20:24
1356 citiri
Ponta, despre noul Cod electoral: O negociere politica pe care o vom respecta
Foto: Facebook/Victor Ponta

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, vineri, la Beclean, judetul Bistrita-Nasaud, ca la discutiile pe care le va purta luni la Cotroceni cu presedintele Klaus Iohannis pe marginea Codului electoral, in calitate de lider al Partidului Social Democrat (PSD), nu se vor propune modificari ale formei acestui Cod, asa cum a iesit din comisie.

"Exista o intelegere foarte clara cu toate fortele politice, vrem sa modificam si legea privind alegerile pentru Parlament si pentru alesii locali.

Cred ca e un lucru foarte bun ca primarii sa fie alesi in continuare din primul tur, pentru ca sunt oamenii care au cel mai mult de lucru si in care alegatorii au cea mai mare incredere. Mai departe, cu Parlamentul, sa facem un parlament mai restrans ca numar, mai performant si mai legitim", a spus Ponta.

Intrebat despre situatia presedintilor de consilii judetene, care ar urma sa fie alesi prin vot indirect, de catre consilieri - lucru criticat de o parte dintre acestia, inclusiv de catre presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Radu Moldovan-, premierul a spus ca negocierea politica a facut ca presedintii de consilii judetene sa fie sacrificati in favoarea primarilor.

Iohannis, noi consultari cu partidele: Detaliile pe care tocmai le-a anuntat presedintele pe Facebook

"A fost o negociere politica. Noi intotdeauna ne tinem de angajamente. Colegii de la PNL au fost de acord sa lase in pace primarii - de parca erau doar primarii nostri, sunt primarii alegatorilor - si au cerut sa fie sacrificati presedintii de consilii judetene. (...)

Cei de la noul PDL, cum a spus azi domnul Blaga, au apucat sa spuna ceva in public si dupa aceea nu mai stiau cum sa o ia inapoi. Si atunci, ca sa ii salvam un pic, am cedat noi ceva", a explicat Victor Ponta.

Prim-ministrul Victor Ponta a participat vineri, la Beclean, la inaugurarea a 64 de locuinte ANL si a noului sediu al Primariei orasului Beclean, alaturi de ministrul Dezvoltarii Regionale, Liviu Dragnea, ministrul Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo, si ministrul delegat pentru Dialog social, Liviu Pop.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ponta nou Cod Electoral, #Ponta consultari Cotroceni, #Ponta consultari Iohannis , #premier