Ponta, despre "ordonanta cu dedicatie pentru Carabulea": Nu cred ca cei de la DNA au zis asa ceva (Video)

Joi, 30 Ianuarie 2014, ora 13:41
5131 citiri
Ponta, despre "ordonanta cu dedicatie pentru Carabulea": Nu cred ca cei de la DNA au zis asa ceva (Video)

Prim-ministrul Victor Ponta a comentat, joi, informatia ca procurorii DNA au luat in calcul, in dosarul "Carpatica", ipoteza conform careia Guvernul a dat o ordonanta de urgenta prin care ar fi fost avantajat omul de afaceri Ilie Carabulea, concluzie la care ar fi ajuns in urma unor interceptari telefonice.

Premierul s-a indoit ca reprezentantii DNA "au zis asa ceva", si a amintit ca memorandumul cu Comisia Europeana a fost semnat si de presedintele tarii.

"Domnul ministru (al Bugetului - n.red.) Voinea va va pune la dispozitie memorandumul de intelegere cu Comisia Europeana, prin care CE a cerut reducerea numarului de persoane din bordul ASF si introducerea unor criterii mai stricte.

Nu cred ca cei de la DNA au zis asa ceva, ca memorandumul nu este semnat numai de Guvern, ci si de presedintele tarii", a afirmat Victor Ponta, joi.

Totodata, premierul a afirmat ca, atunci cand este vorba despre acorduri internationale, vrea precizie: "Nu stiu cine lucreaza sau nu la ASF, e in subordinea Parlamentului, nu a Guvernului".

Dezvaluiri din dosarul Carpatica: Ordonanta de urgenta cu dedicatie pentru Ilie Carabulea?

Procurorii DNA ii acuza pe sotia ministrului de Finante, Laura Chitoiu, si pe Marian Mirzac, membru in conducerea ASF ca si-ar fi folosit influenta pentru a modifica legea privind modul in care functioneaza ASF, in beneficiul milionarului sibian Ilie Carabulea, care controleaza Grupul Carpatica.

Procurorii considera ca Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta prin care era eliminat din cursa contracandidatul actualului sef al Autoritatii de Supraveghere Financiara, Dan Radu Rusanu.

Mai mult, acest lucru s-ar fi facut prin interventia unor politicieni. In plus, OUG ar fi fost initiata de ministrul de Finante, Daniel Chitoiu.

Omul de afaceri Ilie Carabulea a fost arestat preventiv in dosarul Carpatica (Video)

OUG a fost data in sedinta de guvern din 16 octombrie 2013 si continea conditii suplimentare pentru candidatii la functia de conducere a ASF, care aveau ca scop, spun procurorii, descalificarea unei persoane care nu era agreata de Ilie Carabulea, arata sursa citata.

Omul de afaceri Ilie Carabulea si fostul director general al Carpatica Asig, Marian Mirzac, au fost arestati preventiv, printr-o decizie luata de Tribunalul Bucuresti, miercuri seara, la propunerea procurorilor DNA care instrumenteaza dosarul "Carpatica".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Victor Ponta ordonanta dedicatie Carabulea, #Carabulea ordonanta Guvern, #Carabulea arestat ASF , #premier