Ponta, despre participarea lui Basescu la Consiliul European: Sa nu fim ridicoli

Duminica, 13 Mai 2012, ora 12:42
10455 citiri
Ponta, despre participarea lui Basescu la Consiliul European: Sa nu fim ridicoli
Foto: B1TV

Premierul Victor Ponta a dat de inteles ca, in ceea ce priveste participarea la lucrarile Consiliului European el este cel care ar trebui sa mearga, insa si presedintele Traian Basescu isi doreste acest lucru. Totusi, pentru a nu pune Romania intr-o situatie penibila, Ponta a spus ca va actiona diplomatic.

"Am avut o prima discutie legata de participarea la Consiliul European, in care domnia sa mi-a aratat ca vrea sa participe in continuare, si vom avea poate chiar saptamana viitoare o noua discutie pe diverse teme de politica externa, pentru ca eu nu vreau sa contest rolul constitutional al presedintelui, dar problemele europene nu mai sunt considerate probleme de politica externa in Europa, ci probleme interne, se discuta in special lucruri care tin de activitatea guvernamentala.

Eu ma voi implica, din partea mea exista dorinta de a avea un mandat foarte clar. Sigur ca va fi mai usor de reliefat un conflict personal - merge Ponta sau merge Basescu la Consiliu - important este ca acela care merge - si acum incerc sa fiu foarte diplomat sau responsabil in ceea ce spun - sa aiba un mandat", a spus Ponta, la emisiunea "Dupa 20 de ani. (...) Voi face tot ce tine de mine, si cred ca si presedintele va face, sa evitam un conflict care sa puna Romania intr-o situatie ridicola, sa fim amandoi acolo", a spus Ponta, la Pro Tv.

Basescu face lobby pentru Rosia Montana

Premierul n-a putut, totusi, sa nu-l atace si direct pe seful statului, sustinand ca acesta face lobby pentru o companie privata in ceea ce priveste Rosia Montana.

"Inteleg ca exista interese private, ca peste tot in lume, care se impletesc cu cele politice. Nu se pot face insa proiecte de acest gen pentru ca le doreste foarte tare un om politic, indiferent cum il cheama. Ma refer evident la presedintele Basescu", a spus Ponta la Pro Tv, precizand ca pe seful tarii nu doar il suspecteaza ca face lobby, ci ca il acuza direct de acest lucru.

Cum vrea Ponta sa reporneasca economia

"Atunci cand esti in prima sau a doua pozitie a tarii sau intr-o pozitie atat de importanta nu pooti sa faci lobby pentru o companie privata fara a fi categoric considerat ca interesat, nu stiu, poate politic, nu vreau sa spun mai mult decat atat", a aduagat premierul.

Acesta a amintit de cele trei probleme din jurul Rosia Montana: garantiile de mediu, participarea statului roman si decuplarea totala de lobby.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Ponta Basescu Rosia Montana, #Ponta Basescu acuzatii lobby, #Basescu lobby Rosia Montana , #premier