Ponta, despre pensiile militare: E o promisiune mai veche, sa nu mai carpim lucrurile gresite din 2010

Miercuri, 22 Aprilie 2015, ora 19:11
5175 citiri
Ponta, despre pensiile militare: E o promisiune mai veche, sa nu mai carpim lucrurile gresite din 2010

Proiectul privind pensiile militare, aprobat de Guvern, nu se refera la pensii speciale, ci reglementeaza un sistem aplicat in toate tarile NATO pentru persoanele cu o cariera militara, deloc usoara in actualul context regional, a declarat, la Parlament, premierul Victor Ponta.

"Nu e vorba de pensii speciale, ci despre un sistem care se aplica in toate tarile NATO pentru personalul militar, are niste conditii specifice activitatii acestora, a fost elaborat de catre un colectiv destul de mare coordonat de catre vicepremierul Oprea, iar prima Camera sesizata este Senatul.

Din punctul nostru de vedere, este o promisiune mai veche, ca sa nu mai trebuiasca mereu sa reparam, sa carpim din lucrurile gresite facute in 2010", a spus Ponta.

El a aratat ca acest proiect este unul foarte clar, care asigura o stabilitate pentru persoanele cu o cariera militara, deloc usoara in actualul context regional.

Guvernul a aprobat, miercuri, un proiect de lege care stabileste regimul pensiilor militare, premierul Victor Ponta intreband in sedinta de guvern daca proiectul ii are in vedere pe militarii "oficiali" sau este "si pentru ceilalti".

Guvernul a aprobat proiectul privind pensiile militare - cine si cum beneficiaza (Video)

"Avem multi militari in Romani, si la Ministerul Apararii, si in alte structuri. E doar pentru cei oficiali sau si pentru ceilalti chestia asta cu pensia?", a intrebat Ponta, ministrul Apararii precizand ca proiectul este "pentru toti".

Ponta a continuat, in mod informal, si a glumit spunand ca probabil "sunt si prin presa unii care sustin proiectul".

Proiectul lege prevede ca vor fi acordate pensii militare de stat si pentru soldatii si gradatii profesionisti care indeplinesc conditiile de vechime in serviciu, aceasta categorie profesionala beneficiind in prezent de posibilitatea mentinerii in activitate pana la varsta de 55 de ani.

Sistemul pensiilor militare de stat va include pensia de serviciu, pensia de invaliditate si pensia de urmas.

Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca militarii, politistii si functionarii cu statut special, pentru a beneficia de pensie militara de serviciu sunt cele legate de varsta si vechime in serviciu.

Varsta de pensionare este prevazuta de legislatia actuala si va creste, gradual la 60 de ani, pana in anul 2030.

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#Victor Ponta pensii militare, #Victor Ponta pensii militari , #premier