Ponta, despre primarii incompatibili: Eu sunt solidar cu ei, dar am obligatia sa fiu serios

Joi, 26 Septembrie 2013, ora 14:31
1524 citiri
Ponta, despre primarii incompatibili: Eu sunt solidar cu ei, dar am obligatia sa fiu serios
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a declarat joi ca in ceea ce ii priveste pe primarii incompatibili are obligatia sa fie serios si doreste sa se faca o interpretare legala pe viitor pentru ca primarii sa stie care sunt cazurile de incompatibilitate.

Afirmatiile premierului ar putea fi interpretate si drept o ironie la adresa liberalului Crin Antonescu. Acesta a declarat ca vrea aministie pentru primarii in conflict de interese si recurs in interesul legii pentru incompatibili.

"Eu sunt solidar cu primarii nostri. Pe de alta parte, am obligatia sa fiu foarte serios si aplicat. Sunt procese in curs. Domnul Iohannis a castigat ieri (miercuri, n.red.). Cu siguranta e un precedent. Pana nu ai o evaluare finala, care e interpretarea data de instante, nu apoi poti sa faci o intrepretare legala pentru viitor pentru ca primarii si consilierii sa stie care sunt cazurile de incompatibilitate. Problema este daca e constitutional sa dai in administrativ o aministie. Si eu vreau sa fiu popular printre primari si sa le spun ca ii apar pe toti, dar vreau fapte nu vorbe", a declarat Victor Ponta.

Intrebat intr-o conferinta de presa desfasurata joi despre primarii gasiti de Agentia Nationala de Integritate in stare de incompatibilitate, premierul Ponta a reiterat faptul ca acestia vor beneficia de sprijinul formatiunii, pana la crearea unui cadru legislativ care sa-i scoata din impas.

"Deocamdata ei sunt in instanta, iar dupa cum ati vazut in cazul domnului Iohannis, care a castigat, atunci nu mai e nevoie. De ce sa-l amnistiem pe domnnul Iohannis daca a castigat? Orice proiect de lege trebuie studiat sub raportul prevederilor sale. Deocamdata nu exista un proiect scris. Cel despre care se vorbea mai demult regelementa doar viitorul, iar problema noastra nu este ce va fi in viitor, ci ceea ce s-a intamplat pana acum.

Nu avem o practica unitara a instantelor, dupa cum vedeti. Punctul nostru de vedere este acela de a ne sprijini toti primarii in toate actiunile in instanta. Domnul vicepresedinte Oprisan se ocupa, avem asistenta juridica, in primul rand. In al doilea rand, in masura in care practica instanta va fi neunitara, evident ca va trebuie sa interevenim fie la Inalta Curte, fie prin cadru legislativ", a subliniat Victor Ponta.

Crin Antonescu sustine ca primarii alesi nu pot fi dati jos din functie din motive de incompatibilitate.

"Eu cred ca trebuie gasita o rezolvare si pentru situatiile trecute, pentru ca acesti oameni nu pot fi scosi din locurile in care au fost alesi de cetateni pentru ca unii dintre ei respectand de pilda norme si prevederi europene ISPA, erau in procesul de preaderare care le cerea unui primar sau unui consilier sa reprezinte comunitatea.

Nu avem de fapt, cel putin potrivit filosofiei occidentale, un conflict de interese pentru ca un conflict de interese este intre public si privat, acolo avem public - public", a declarat liderul liberal, marti seara, la Realitatea Tv.

Antonescu vrea aministie pentru primari cu conflict de interese si recurs in interesul legii pentru incompatibili

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a castigat marti procesul intentat ANI, dupa ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis, miercuri, contestatia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata ca se afla in incompatibilitate si a dispus anularea raportului de evaluare.

Klaus Iohannis a castigat procesul intentat ANI, care il gasise incompatibil

In 24 aprilie, Agentia Nationala de Integritate (ANI) anunta ca a constatat ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se afla in stare de incompatibilitate intrucat are si calitatea de reprezentant al municipiului in Adunarea Generala a Actionarilor S.C. Apa Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 si SC Piete SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta primari incompatibili, #Ponta Antonescu incompatibili primari , #premier
Comentarii