Ponta, despre prioritatile ca ministru al Justitiei: Cand gresesc, magistratii sa plateasca!

Joi, 28 Martie 2013, ora 18:22
2588 citiri
Ponta, despre prioritatile ca ministru al Justitiei: Cand gresesc, magistratii sa plateasca!
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Drobeta Turnu Severin, ca printre prioritatile sale ca ministru interimar al Justitiei se afla si gasirea de mijloace prin care magistratii "sa plateasca si ei" atunci cand gresesc.

"Daca nu reusim sa rezolvam ce nu s-a rezolvat de un an de zile, sa avem procuror sef DNA, procuror general, stabilitate, sa mergem mai departe cu ideea de implementare a codurilor si, din punctul meu de vedere, nu doar cat o sa fiu ministru, dar si prim-ministru, cred ca trebuie sa facem o adevarata reforma in Justitie, care n-a fost facuta niciodata.

Sa se termine procesele mult mai repede, sa coste cat mai putin, in asa fel incat sa aiba acces si oamenii simpli, nu doar cei care au bani de avocati.

Si trei: cand gresesc magistratii sa plateasca si ei. Astea sunt cele trei lucruri pe care nu le-a facut nimeni, evident nu le-a facut domnul Basescu, pentru ca pentru el era important cine este sef peste procurori", a spus Victor Ponta, la Drobeta Turnu Severin.

Victor Ponta, ministru interimar al Justitiei. Traian Basescu a semnat numirea

Referitor la afirmatia potrivit careia procesele trebuie sa dureze mai putin, Victor Ponta a dat ca exemplu cazul fostului presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, care a fost condamnat dupa zece ani de la inceperea procesului.

"L-au condamnat pe domnul Mischie al meu de la Gorj dupa zece ani. Care este efectul pentru popor? Dupa zece ani am si uitat ce a facut de fapt", a spus Victor Ponta.

Mona Pivniceru si-a inaintat demisia de la conducerea Ministerului Justitiei, dar demisia si decretul prezidential de reglementare a interimatului vor fi publicate in Monitorul Oficial dupa publicarea actelor normative aprobate de guvern cu avizul ministrului, a anuntat premierul Victor Ponta.

Mona Pivniceru a fost numita, marti, judecator la Curtea Constitutionala, in urma votului dat de plenul Senatului. Miercuri, premierul Ponta a preluat interimar conducerea Ministerului Justitiei.

Premierul a anuntat ca, in calitate de ministru interimar al Justitiei, intentioneaza sa se intalneasca la inceputul saptamanii viitoare cu presedintele Traian Basescu, iar marti sa discute si cu sectia de procurori a CSM despre noii procurori pentru sefia Parchetului General si a DNA.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Victor Ponta reforma justitie, #Victor Ponta Mischie Gorj, #Victor Ponta interimar Justitie , #premier