Ponta despre raportul pe Justitie: Nu reusesc sa gasesc doi ministri cercetati penal (Video)

Miercuri, 30 Ianuarie 2013, ora 13:38
5821 citiri
Ponta despre raportul pe Justitie: Nu reusesc sa gasesc doi ministri cercetati penal (Video)
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a comentat, pe scurt, odata cu incerea sedintei de Guvern de miercuri, raportul pe Justitie prezentat miercuri, la Bruxelles.

"Nu am reusit sa-i gasesc pe cei trei ministri cercetati de justitie. Pe dl Fenechiu il stiu, dar alti doi nu stiu de unde sa-i iau. Care sunteti, va rog sa recunoasteti! Probabil ca lucrurile ar fi fost corecte daca Mecanismul ar fi fost si de cooperare, nu numai de verificare", a spus premierul.

Intr-un draft de raport pe Justitie, publicat miercuri dimineata, Comisia Europeana sustine ca trei ministri din actualul guvern si-au pastrat locurile de munca, desi au probleme cu Justitia.

Raportul MCV: CE critica lipsa independentei si atacurile din presa asupra Justitiei

Seful Guvernului le-a cerut ministrilor sa "nu cada in nicio extrema" si nici sa se planga prea mult de ceea ce scrie in raport.

"Vreau sa-i rog, pe membrii Guvernului, sa nu cadeti intr-o extrema, nici in cealalta. Nu trebuie sa ne plangem foarte tare", a mai spus Ponta.

Seful Guvernului a subliniat insa ca este de acord cu semnalul de alarma din raport legat de presiunile facute de mass media asupra Justitiei romane.

"Sunt de acord cu un lucru: presiunile din zona media asupra judecatorilor. Am vazut presiuni extraordinare impotriva judecatorilor care nu au vrut sa voteze la CSM cu presedinta dna. Haineala. Si astazi se fac presiuni asupra judecatorilor intr-o parte din mass-media sa dea din nou drumul OTV-ului sa functioneze. Eu o sa ma delimitez de toate presiunile, nu cred ca exista presiuni bune sau rele", a spus Ponta.

CE a cerut, in raportul prezentat miercuri, asigurarea de reguli efective impotriva persoanelor sau mass-media care aduc atingere institutiilor publice sau sistemului judiciar, iar Consiliul National al Audiovizualului trebuie sa ia masuri pentru stabilirea si intarirea codului de conduita.

Legat de pozitia Marii Britanii care, in ultimul timp este din ce in ce mai panicata de ridicarea restrictiilor pentru romani si bulgari, incepand din ianuarie 2014, Ponta a laudat pozitia Comisiei Europene.

"Problema romanilor si bulgarilor care vor intra in Marea Britanie va fi folosita drept pretext, chiar daca nu are legatura cu MCV. Comisia Europeana a reactionat in sprijinul romanilor, ceea ce este foarte bine. Purtatorul de cuvant al CE a spus si astazi ceea ce am spus si noi, tot timpul: Romania este pregatita sa intre in Schengen. Acelasi lucru il voi trasmite si eu, luni, la Bruxelles", si-a incheiat Ponta comentariile legate de raportul pe Justitie.

Raportul CE referitor la progresele justitiei din Romania mai noteaza faptul ca parlamentari gasiti incompatibili continua sa-si desfasoare activitatea nejustificat, fiind necesara adoptarea unor reguli clare, obiective privind suspendarea parlamentarilor care fac obiectul unor decizii definitive de coruptie sau de incompatibilitate.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Ponta raport justitie, #Ponta comentariu raport MCV, #Ponta ministri judecati , #premier