Ponta, despre reducerea TVA la paine: Sunt tot felul de interese sa nu se intample

Luni, 01 Aprilie 2013, ora 14:01
1707 citiri
Ponta, despre reducerea TVA la paine: Sunt tot felul de interese sa nu se intample

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca va exista o dezbatere importanta in Guvern privind proiectul de reducere a TVA la paine, el aratand ca sunt tot felul de interese ca lucrurile sa nu se intample.

"O sa avem o dezbatere importanta in Guvern - si o sa va dam iarasi toate datele - legate de TVA la paine. Sigur ca apar documente pentru ca sunt tot felul de interese ca lucrurile sa nu se intample", a mentionat Ponta.

Constantin: Decizia de reducere a TVA va fi luata si fara voia unor functionari din Finante

El a aratat ca proiectul privind reducerea TVA la paine este important pentru social-democrati si va fi implementat.

"Insa e un proiect important pentru noi si il vom face, pentru ca pe masura ce reusim sa inchidem din robinetele celor de la PDL putem sa demaram proiecte importante. Insa noi va dam documente. Nu toata lumea o sa asculte de documente, e mai usor sa asculti de ce spune unul sau altul, insa e important sa fim pregatiti", a spus Ponta.

Ministerul Finantelor transmite ca proiectul de reducere al TVA la paine este de actualitate si reprezinta una dintre prioritatile asumate de Guvern pentru acest an si ca la nivelul institutiei nu exista niciun document "semnat de ministrul Finantelor" pe aceasta tema.

Reducerea TVA la paine: Un document al MF arata ca nu poate fi aplicata, Chitoiu neaga cifrele (Video)

"La nivelul Ministerului Finantelor Publice nu exista niciun astfel de document oficial semnat de ministrul Finantelor. Proiectul de reducere al TVA la paine este de actualitate si reprezinta una dintre prioritatile asumate de Guvern pentru acest an", transmite institutia.

Un document al Ministerului Finantelor, avand sigla "Ministerul Finantelor Publice-Cabinet Ministru", cu semnatura, stampila si numar de inregistrare din saptamana trecuta, arata ca reducerea TVA la paine ar genera un impact bugetar negativ semnificativ si, desi "cel putin teoretic" poate crea premise de diminuare a evaziunii in urmatorii ani, pe termen scurt trebuie gasite alte surse de venit care sa compenseze pierderea imediata, surse care insa in prezent nu pot fi asigurate.

Documentul Finantelor este redactat strict din punct de vedere economic, la momentul la care proiectul de reducere a TVA la paine pentru sase luni era anuntat de doua luni.

Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a declarat, duminica, la Romania Tv, ca taxa pe valoarea adaugata va fi redusa la paine incepand cu luna iulie deoarece reprezinta un angajament politic al USL si ca documentul in care se arata ca nu exista venituri de compensare pentru o astfel de masura este "un document intern", dar ca sursele de compensare pot fi totusi asigurate printr-o "imbunatatire a colectarii".

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Ponta reducere TVA paine, #reducere TVA paine, #efecte reducere TVA paine, #TVA paine , #premier