Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ponta, despre reexaminarea statutului: Eu stiu ca amendamentul lui Chiuariu a fost eliminat

Luni, 04 Februarie 2013, ora 17:55
2681 citiri
Ponta, despre reexaminarea statutului: Eu stiu ca amendamentul lui Chiuariu a fost eliminat
Foto: B1TV

Premierul Victor Ponta a declarat luni, la Bruxelles, ca nu doreste sa comenteze decizia presedintelui Traian Basescu de a retrimite la Parlament Statutul deputatilor si senatorilor, aratandu-se convins ca unul dintre aspectele contestate de seful statului a fost eliminat inainte sa se dea votul in Parlament.

"In primul rand, nu comentez o relatie intre presedinte si Parlament. Eu sunt seful Guvernului", a tinut sa precizeze Ponta inca de la inceputul conferintei de presa pe care a tinut-o dupa intalnirea cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Basescu retrimite la Parlament Statutul deputatilor si senatorilor

Premierul a precizat ca nu a vazut cererea de reexaminare a legii privind modificarea statutului, prin urmare nu poate comenta, cata vreme nu stie ce modificari are in vedere presedintele. El a adaugat ca in discutiile cu oficialii europeni "nu s-a ridicat niciun fel de problema legat de statutul parlamentarilor" si, mai mult, Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, a avut "o intalnire foarte buna" cu secretarul CE, Catherine Day, in care eventualele probleme s-au lamurit.

"E dreptul constitutional al presedintelui de a trimite o lege spre reexaminare", a mai punctat premierul, adaugand insa ca in acest moment exista o problema legata de adoptarea bugetului de stat.

"Trebuie sa reexaminez maine cu ministrul de Finante daca putem sa adoptam bugetul in urma acestei decizii a presedintelui", a precizat Ponta, explicand ca, odata cu respingerea acestei legi, "presedintele nu a acceptat nici reducerea bugetelor", ceea ce inseamna ca "avem o problema serioasa, doar nu o sa ramanem cu bugete mari".

Victor Ponta a reamintit ca rectificarile bugetare nu se pot face decat dupa primul semestru. "Daca presedintele crede ca Parlamentul trebuie sa aiba un buget mai mare, sa o spuna, dar eu nu cred ca e bine", a subliniat el.

Intrebat de jurnalisti ce parere are despre amendamentul introdus de Tudor Chiuariu legat de incompatibilitatea parlamentarilor, conform caruia un parlamentar nu isi mai poate pierde mandatul daca nu contesta in instanta decizia de incompatibilitate, Victor Ponta a declarat: "Dupa cate stiu eu, in plen s-a eliminat acel amendament(...) Din cate stiu eu, amendamentul nu a trecut", insinuand ca poate presedintele nu a fost informat corect, ci s-ar fi luat dupa presa.

De asemenea, Victor Ponta a spus ca s-a interesat direct la Parlament daca s-a tinut cont de opiniile celor de la Agentia Nationala de Integritate. "Raspunsul este ca da", a sustinut el, completand apoi: "Daca cei de la ANI au fost de acord, nu e presedintele? E complicat".

Presedintele Traian Basescu a retrimis la Parlament, luni, legea privind modificarea Statutului deputatilor si senatorilor, cerand clarificarea prevederilor mai multor articole.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ponta reexaminare statut, #Ponta amendament Chiuariu, #Ponta Basescu reexaminare statut , #premier