Ponta, despre tanarul rrom agresat: Nu e un caz izolat, e un efect al discursului extremist

Vineri, 20 Iunie 2014, ora 19:06
1451 citiri
Ponta, despre tanarul rrom agresat: Nu e un caz izolat, e un efect al discursului extremist

Prim-ministrul Victor Ponta considera ca agresarea tanarului rrom in Franta reprezinta un efect al discursului extremist si nu este un caz izolat.

"Ceea ce s-a intamplat in Franta nu cred ca este un caz izolat, eu cred ca atunci cand accepti in discursul public, politic, elemente radicale si extremiste, mai devreme sau mai tarziu se ajunge si la violenta.

S-a intamplat de atatea ori in istoria Europei, sa spui 'vorbele nu conteaza, politicienii ce spun nu conteaza'. Ba uite ca conteaza, pentru ca se intampla asemenea lucruri", a declarat Victor Ponta, vineri.

Madalin Voicu, despre tanarul rrom batut in Franta, cine l-ar fi agresat si romanii din strainatate

Ponta, sunat de premierul Frantei, in cazul romanului linsat in suburbiile Parisului

Acesta a subliniat ca este important ca toti reprezentantii statului roman sa isi faca auzita vocea Romaniei.

"Important este ca toti cei care reprezinta statul roman, presedinte, premier, indiferent de grupul din care fac parte, sa fim cat mai eficienti si prezenti in aceste zile, pentru ca vocea Romaniei si pozitia noastra sa fie clar auzita", a mai spus Ponta.

Adolescent rrom, linsat in Franta - se afla in coma

Franta, revoltata dupa atacul asupra tanarului rrom: Hollande si Valls cer sa se faca dreptate

Un tanar rrom a fost batut in Franta, banuit ca ar fi furat dintr-un apartament, fiind gasit inconstient, vineri seara, intr-un carucior de supermarket abandonat. Grav ranit, adolescentul a fost internat intr-un spital din Paris, aflandu-se in coma. Pana luni seara, nimeni nu fusese arestat in acest caz.

Presedintele francez Francois Hollande a spus ca gestul agresorilor este "incalificabil si nejustificat", iar prim-ministrul Manuel Valls, cunoscut pentru pozitia sa negativa fata de cetatenii de etnie rroma ajunsi in Franta din Europa Centrala si de Est, in perioada in care era ministru de Interne, a condamnat cu fermitate atacul.

Tanar rrom in coma, in Franta: Corlatean condamna atitudinea xenofoba si rasista a oficialilor straini

Corlatean: E deranjant ca ambasada Romaniei a aflat din presa despre adolescentul batut in Franta

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a declarat miercuri ca francezii au depasit limita, in ce priveste atacul asupra tanarului de etnie rroma, care se afla in coma. Anterior, marti, ministrul roman de Externe a spus ca este deranjant faptul ca ambasada Romaniei a aflat din presa despre adolescentul rrom batut in Franta, si nu de la autoritatile din aceasta tara.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Ponta tanar rrom Franta, #Ponta rrom agresat Franta , #premier