Ponta, dezinformat: Elodia nu figureaza pe liste, Pacepa nu poate fi scos

Marti, 07 August 2012, ora 21:21
6848 citiri
Ponta, dezinformat: Elodia nu figureaza pe liste, Pacepa nu poate fi scos
Foto: Jurnalul National

Premierul Victor Ponta a anuntat marti ca mini-recensamantul pentru referendum nu va mai avea loc, in schimb vor fi controlate listele electorale si scosi cei care nu trebuie sa se afle pe ele. Printre acestia, Elodia Ghinescu si generalul Ion Mihai Pacepa.

"Daca veti reusi, fara sa-l suparati pe presedintele suspendat, sa ii scoateti de pe lista si pe generalul Pacepa si pe Elodia Ghinescu, nu poate fi decat in beneficiul si spre deliciul mass-media", a declarat Victor Ponta in sedinta de guvern de marti.

In replica, primarul Brasovului, George Scripcaru, a declarat marti seara, la B1TV, ca a verificat personal si Elodia Ghinescu, avocata disparuta de ani de zile din Brasov si declarata decedata de justitie, nu figureaza pe listele electorale.

"Nu este! Am verificat, am fost si eu foarte curios(...) Elodia Ghinescu, Dumnezeu s-o ierte, este declarata decedata si nu figureaza in liste. Am verificat personal acest lucru si am constatat ca nu exista!", a declarat ferm primarul Brasovului.

Intrebat de jurnalisti cum isi explica declaratiile premierului Ponta, George Scripcaru a raspuns: "Probabil ca unii colegi de-ai dumnealui l-au informat gresit".

"Din verificarile pe care le-am facut, e o simpla afirmatie care nu se sustine", a conchis Scripcaru.

Cel de-al doilea nominalizat de premierul Ponta, generalul Ion Mihai Pacepa, fost sef al DIE in perioada 1968-1978, pana cand a fugit in Statele Unite, acesta figureaza intr-adevar pe listele electorale, dar, conform legii, nu poate fi sters pentru ca are acest drept.

"S-a verificat si este pe listele electorale permanente. Nu exista documente ca el are pasaport de resedinta in strainatate, pentru a fi scos de pe aceste liste. Traieste, are cetatenie romana, nu exista acte ca si-ar fi pierdut cetatenia romana. Are tot dreptul sa fie pe lista electorala", a declarat Alexandru Ichim, purtatorul de cuvant al primarului Sectorului 1, pentru Gandul.

Cel care a deschis pentru prima oara subiectul eliminarii fostului general Pacepa de pe listele electorale a fost senatorul Dan Sova, in prezent ministru pentru relatia cu Parlamentul. Saptamana trecuta, acesta a argumentat in favoarea coborarii cvorumului necesar pentru validarea referendumului spunand ca pe liste figureaza persoane decedate sau care nu au dreptul sa fie pe aceste liste, printre care Ion Mihai Pacepa care figureaza pe liste la Liceul Caragiale din Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Elodia liste electorale, #Pacepa liste electorale, #Ponta Elodia Pacepa referendum , #premier