Ponta, discurs inflacarat la New York despre Statul Islamic si agresiunea Rusiei

Joi, 25 Septembrie 2014, ora 22:51
6807 citiri
Ponta, discurs inflacarat la New York despre Statul Islamic si agresiunea Rusiei

Premierul Victor Ponta a sustinut joi, la Adunarea Generala a ONU din New York, un discurs despre amenintarile internationale si rolul pe care il joaca Romania.

Prim-ministrul a vorbit in fata celor 130 de sefi de stat si guvern, in engleza si franceza, despre escaladarile din zona Marii Negre, precum si despre amenintarea reprezentata de Statul Islamic.

"Cooperarea dintre statele membre, bazata pe principiile ONU, pot raspunde provocarilor cu care ne confruntam", a declarat Ponta, care a adaugat ca in Romania se discuta despre "evolutiile cele mai complexe si dificile de la sfarsitul Razboiului Rece", facand referire la agresiunea Rusiei fata de Ucraina.

Ponta s-a pozat cu Obama: Total eclipsati de doua doamne superbe

"Una dintre cele mai mari crize este situatia din Ucarina, dat fiind impactul asupra securitatii tarilor din regiune. Rusia a anexat Crimeea, iar acest act fara precedent in Europa in ultimele decenii a continuat cu un conflict sangeros, generat de forte care lupta in scopuri separatiste.

Romania respinge orice forma de presiune externa asupra statelor care vor sa adere la UE. Romania isi doreste o Ucraina puternica, suverana, care incearca sa adere la UE si sa faca reforme, pentru ca este in interesul tuturor. Felicit ONU pentru prezenta constanta si eforturile de monitorizare a situatiei din zona", a precizat prim-ministrul.

Victor Ponta a spus ca Romania este convinsa de importanta securitatii regionale si tara noastra desfasoara initiative comune in acest scop. "Ne bucuram ca UE si Statele Unite sprijina dezvoltarea Republicii Moldova, a Ucrainei, a Georgiei (...). Speram sa extindem regiunea Marii Negre, pentru a se obtine din nou pacea", a mentionat premierul.

Romania, sprijin in lupta contra Statului Islamic

Ponta a vorbit si despre Statul Islamic, spunand ca ne aflam in fata unui "terorism nou, care ameninta Orientul Mijlociu si intreaga lume" si ca Romania ofera un "sprijin ferm pentru rezolvarea acestei probleme".

"Romania are un angajament ferm in ceea ce priveste Carta drepturilor si Romania va continua sa respecte drepturile internationale, pentru a se asigura prosperitatea intregii lumi", a conchis premierul.

Victor Ponta se afla in Statele Unite cu ocazia Adunarii Generale a ONU, iar miercuri a purtat discutii, printre altii, cu Victoria Nuland, adjunctul Secretarului de Stat al SUA.

Victor Ponta, intalnire la New York cu Victoria Nuland - discutii despre Statul Islamic

Prim-ministrul roman si oficialul american au discutat despre consolidarea Parteneriatului Strategic dintre tara noastra si America, potrivit Romania TV.

In plus, Victor Ponta si Victoria Nuland au vorbit si despre modul concret in care Romania va contribui, in cadrul coalitiei multinationale, la lupta impotriva Statului Islamic.

Cu aceasta ocazie, premierul a condamnat actele de violenta comise de membrii gruparii teroriste, sustinand ca sunt necesare eforturi atat la nivel regional, cat si la nivel international, pentru distrugerea Statului Islamic, care reprezinta o amenintare puternica la securitatea si stabilitatea regiunii.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Victor Ponta discurs ONU, #Victor Ponta Stat Islamic, #Victor Ponta Ucraina, #Victor Ponta Rusia , #premier