Ponta, discutie cu Tariceanu despre noul Guvern - ce au vorbit

Luni, 08 Decembrie 2014, ora 17:20
2822 citiri
Ponta, discutie cu Tariceanu despre noul Guvern - ce au vorbit
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a dezvaluit ce s-a discutat la intalnirea pe care a avut-o cu liderul PLR, Calin Popescu Tariceanu, pe tema restructurarii guvernamentale.

Seful Executivului, care saptamana trecuta declara ca PLR va primi doua portofolii in noul Cabinet, la fel ca PC si UNPR, a precizat luni ca la intalnirea pe care a avut-o cu Tariceanu nu s-a vorbit despre functii, ci despre prioritatile Guvernului in perioada 2015-2016.

Intrebat cate ministere este dispus sa-i aloce grupului condus de liberal, Ponta a raspuns: "Nu-i vorba de dispus sau nedispus. In primul rand, trebuie sa avem o agenda comuna, nu ne strangem pentru pozitii, ci pentru lucrurile pe care vrem sa le facem, este jumatatea unui drum si sunt necesare ajustari si stabilirea unor prioritati pentru 2015-2016".

Victor Ponta a mentionat ca se va ocupa de noua structura a Guvernului pana la finalul acestei saptamani, pentru ca luni, 15 decembrie, sa fie propusa Parlamentului noua formula.

Premierul a subliniat ca votul parlamentarilor pentru noul Cabinet se va da dupa ce UDMR decide daca ramane la guvernare sau paraseste alianta.

Dupa discutia cu seful PLR, Ponta s-a intalnit la Parlament cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, cu care dezbate, cel mai probabil, intentia grupului maghiar de a parasi coalitia de guvernare, transmite Digi 24.

Noul Guvern, in Parlament pe 15 decembrie

Victor Ponta a anuntat, luni, inainte de intalnirea cu Tariceanu, ca noua structura a Guvernului va fi prezentata in Parlament pe 15 decembrie.

Ponta anunta cand va propune Parlamentului noua structura a Guvernului (Video)

Executivul restructurat va fi prezentat dupa ce duminica se va reuni din nou Comitetul Executiv National al PSD si va avea loc o sedinta a grupurilor parlamentare, in care va fi finalizata componenta Guvernului.

Ulterior, Calin Popescu Tariceanu a spus ca nu s-a ajuns, in urma negocierilor, la un numar de ministere pe care le va primi partidul sau in noul Cabinet si nici nu s-a stabilit care vor fi portofoliile respective. El a mentionat ca o decizie in acest sens se va lua dupa ce UDMR va anunta, pe 13 decembrie, daca pleaca sau ramane in coalitia de guvernare.

Tariceanu vrea ministri PLR: Ne gandim la Finante, Transporturi, Economie, Educatie, Cultura

"O sa ma vad cu premierul azi (luni - n.red.), zilele urmatoarele, o sa avem mai multe ocazii sa discutam. Trebuie sa asteptam decizia UDMR, pe 13 decembrie, daca continua sau se retrage de la guvernare. Urmeaza sa fie o negociere, in toate ministerele putem aplica o viziune liberala, nu numai economica, ci si sociala, politica. Nu toate ministerele au aceeasi greutate (...) Avem atata experienta si premierul si eu ca sa reusim sa ne intelegem, inainte de a anunta public lista noilor ministri", a detaliat Tariceanu, inainte de discutia cu premierul.

Victor Ponta a declarat saptamana trecuta ca PLR, partidul condus de Calin Popescu Tariceanu, dar inca neinregistrat oficial, va fi cooptat in Executiv dupa iesirea UDMR de la guvernare si va primi doua ministere, la fel ca UNPR si PC.

Ponta confirma: Partidul lui Tariceanu primeste doua ministere (Video)

Anterior, seful UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat ca formatiunea sa ar putea iesi de la guvernare. "Trebuie sa va spun ca am facut un calcul si am constatat ca si fara noi dl Ponta are majoritate, nu depinde de prezenta noastra", preciza atunci Kelemen Hunor.

UDMR vrea sa iasa de la guvernare: Ponta are majoritate si fara noi

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Victor Ponta negocieri Tariceanu, #Ponta Tariceanu ministere , #premier
Comentarii