Ponta: DNA vrea sa faca totul si nu face nimic

Luni, 18 Februarie 2013, ora 22:17
3617 citiri
Ponta: DNA vrea sa faca totul si nu face nimic

Premierul Ponta a comentat, luni seara, razboiul din PDL pe functia de conducere a partidului, reiterand, ironic, ca o sustine pe Elena Udrea, iar daca un eventual candidat din grupul reformistilor ar castiga sefia democrat-liberalilor, USL ar ajunge la 90%.

Totodata, seful Executivului considera ca DNA este o institutie care "vrea sa faca totul si nu face nimic", in vreme ce criza cea mai mare din Justitie este situatia creata la CSM.

"Singura sansa sa ajungem la 90% e sa ii puna pe aia cu sinecurile: Preda, Macovei, Neamtu, Ungureanu. Respectivii nu sunt intelectuali, sunt sinecuristi, intelectualii se ocupa cu altceva.

Atat cat il cunosc, doamnul Blaga este ilustrarea acelui faimos banc sovietic cu tovarasul care avea opinii, dar nici el nu era de acord cu ele. Ce sa propuna domnul Blaga? Propune pana iese din camera. Mi-as dori ca procurorul general si seful DNA sa ne spuna si noua daca au gasit ceva la ANAF, la CNAS, la Oltchim. S-au facut plangeri penale si procurorii nu misca nimic. Ce se intampla in PDL e treaba lor", a declarat premierul la Realitatea TV.

Ministrul Justitiei propune procurorii

In ceea ce priveste procurorul general si seful DNA, acestia sunt propusi de ministrul Justitiei, nu de CSM, a spus Ponta.

"Parlamentul nu are niciun mecanism prin care sa intervina asupra Ministerului Public, asupra Parchetului, ba mai mult Parlamentul e cumva ala rau, de parca el blocheaza dosarele lui Blejnar, lui Duta, lui Diaconescu si tot ceilalti. Suntem intr-un blocaj. Presedintelui i s-au facut doua propuneri, le-a respins, acum se porneste din nou o procedura. Problema este, daca in urma procedurii transparente facute de ministrul Justitiei, nu iese domnul Morar, iar sunt respinsi", a adaugat prim-ministrul.

"Ministrul Justitiei propune procurorii. Daca doamna ministru, presedintele gasesc o solutie sa deblocam aceasta situatie, eu sustin", a asigurat Ponta. "Dar daca de fiecare data, ca la Adam si Eva, ne intoarcem la un singur nume- orice procuror, dar trebuie sa fie Morar. E cam greu sa avem o asemenea discutie", a acuzat insa acesta.

"Eu eram procuror in anul 2000, an de schimbari. Intr-o perioada de interimat, si domnul Morar e interimar de aproape un an, pana la urma natural, exista o anumita incetinire a activitatii. E si o problema obiectiva: din dorinta de a acumula totul la DNA, ca l-am intrebat pe domnul Morar cum de a ajuns DNA-ul sa ancheteze referendumul, pe cap de procuror la DNA sunt 100 de dosare. Eu i-am spus: 'Nu ar trebui sa admiteti ca DNA-ul, care a plecat de la ideea de a combate marea coruptie, vrea sa le faca pe toate si nu face nimic?'", a mai declarat Ponta.

Cea mai grava criza din Justitie, insa, considera prim-ministrul, este aceea ca Alina Ghica si Cristi Danilet nu au fost inca revocati din Consiliul Superior al Magistraturii.

"In MCV nu e deloc mentionata cea mai grava criza a Justitiei. Sa ai 1.000 de judecatori care voteaza impotriva altui judecator, sa ai un CSM care in fiecare saptamana isi amana sedinta, asta e cea mai grava criza", a adaugat prim-ministrul.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Ponta razboi PDL, #Ponta PNL Antonescu, #Ponta Oltchim carne cal, #Ponta recalculare pensii , #premier