Ponta: Dupa ce instanta da decizii, am facut si o sa fac in continuare comentarii politice

Luni, 20 Ianuarie 2014, ora 21:10
3615 citiri
Ponta: Dupa ce instanta da decizii, am facut si o sa fac in continuare comentarii politice
Foto: B1TV

Premierul Victor Ponta spune ca are dreptul sa comenteze deciziile definitive ale justitiei si ca va continua sa faca acest lucru, chiar daca CSM a decis, pentru a treia oara, ca in acest mod el a incalcat independenta justitiei si a subminat autoritatea magistratilor.

"Evident, in intelesul poate al meu sau al oamenilor obisnuiti, nu poti sa infuentezi nimic dupa ce o decizie s-a dat. Am facut un comentariu strict politic, Traian Basescu si Adrian Nastase au fost doi adversari politici, si sunt si acum (...) In rest, am luat act de decizia CSM. Si Traian Basescu a comentat si nu s-a supaarat nimeni", a declarat premierul intr-o emisiune la B1TV.

Intrebat daca e partizanat la CSM, acesta a replicat: "O sa vedem cu prima ocazie", fara sa dea mai multe detalii.

In context, Victor Ponta a fost rugat sa comenteze declaratiile emisarului american la Bucuresti, Victoria Nuland, care a cerut politicienilor sa se abtina sa comenteze deciziile instantelor, explicand ca "e ingrijorator ca sunt atacuri la adresa justitiei".

"Sunt cu totul de acord. (...) Dupa ce se dau decizii, am facut si o sa fac in continuare comentarii politice. Nu am vorbit de niciun procuror, nici judecator, eu am vorbit de Traian Basescu, care nu e nici procuror, nici judecator", a precizat premierul.

Victor Ponta a respins ideea ca fiind premier, oamenii tin cont de parerea lui, prin urmare prin declaratiile conform carora Adrian Nastase ar fi condamnat politic el ar fi starnit neincrederea in magistrati.

"Mi-as dori sa fiu un guru al natiei incat 100% toti romanii sa se ia dupa parerile mele. (...) Daca nu ma insel, sub o treime au incredere in sistemul de justitie, sigur guvernul e si mai jos. E o mare problema a sistemului, de a fi mai credibil", a declarat premierul, enumerand cateva situatii in care cetateanul de rand isi pierde increderea in magistrati, cum ar fi comportamentul acestora, durata unui proces sau ideea ca "daca ai bani de avocati castigi, daca nu ai, pierzi".

Ministerul Justitie va fi apreciat in MCV

In ceea ce priveste raportul MCV, care va fi dat publicitatii miercuri, premierul Ponta a tinut sa reaminteasca faptul ca toate institutiile sistemului judiciar, CSM, ICCJ, DNA, DIICOT, ANI etc. au beneficiat de tot sprijinul legislativ si financiar din partea Guvernului, iar acest lucru va fi apreciat in raport.

"Eu stiu cum arata, pentru ca CE a procedat, in sfarsit, normal si corect, au trimis catre Ministerul Justitiei, cu caracter confidential, o prima forma", a dezvaluit premierul, aratandu-se multumit ca in raport vor fi inscrise obiective clare pe care Romania va trebui sa le indeplineasca.

"Sunt absolut convins ca si in raportul MCV activitatea Minsiterului Justitie o sa vedeti ca va fi apreciata", a mai sustinut seful Executivului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Ponta justitie, #Ponta MCV, #Ponta Nastase condamnat politic , #premier