Ponta, dupa protestele de la Pungesti: Nu mi-am schimbat pozitia fata de gazele de sist

Joi, 17 Octombrie 2013, ora 19:40
2585 citiri
Ponta, dupa protestele de la Pungesti: Nu mi-am schimbat pozitia fata de gazele de sist

Premierul Ponta a anuntat ca nu si-a schimbat pozitia fata de gazele de sist in urma protestelor de la Pungesti, deoarece pentru Romania este foarte important sa fie independenta energetic. El a anuntat ca ii sustine pe jandarmi, care trebuie sa actioneze conform legii, precizand ca nu a fost folosita forta.

Intrebat daca protestul de la Pungesti i-a schimbat in vreun fel pozitia fata de explorare si exploatare, premierul a raspuns ca "nu".

"Nu mi-a schimbat absolut deloc, cred ca pentru Romania este foarte important sa fie independenta energetic si cred ca este un obiectiv strategic pentru Romania sa nu mai importam gaze, ci sa le producem noi. E simplu si asta cred in continuare. Restul, cu respectarea tuturor chestiunilor de mediu... dar nu se exploateaza nimic, cinci ani se exploreaza, nu are nicio legatura cu niciun fel de problema de mediu", a spus Ponta.

El a precizat totodata ca a discutat cu ministrul de Interne despre protestele de la Pungesti si ca "nu a folosit nimeni nicio violenta".

"Domnul respectiv este fostul primar, care se lupta cu actualul primar", a aratat Ponta.

La remarca jurnalistilor conform carora in imagini sunt jandarmi care ii iau pe sus pe unii dintre protestari si ii arunca in santuri, premierul a raspuns: "Exagerati".

"Este vorba de o proprietate publica care trebuie totdeauna... putem atunci sa blocam toata tara. Am inteles, cat timp lucrurile nu blocheaza circulatia, nu se blocheaza drumuri nationale, e in regula, dar dupa aia ce facem? E anarhie. Deci, eu ii sustin pe jandarmi, m-au informat si cred ca, in conformitate cu legea, trebuie sa actioneze", a spus Ponta.

Aproximativ 500 de persoane din Silistea, comuna Pungesti, judetul Vaslui, au protestat, miercuri, in perimetrul unde compania Chevron ar urma sa amplaseze prima sonda de explorare a gazelor de sist, iar in timpul manifestatiei cinci localnici au lesinat, fiind transportati la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, unde au ramas internati.

In timpul protestului de miercuri, aproximativ 50 de persoane au blocat drumul judetean Vaslui - Garceni, formand un cordon, pentru a impiedica accesul utilajelor in zona de explorare, iar la fata locului a venit si protopopul de Barlad care le-a transmis oamenilor mesaje de incurajare si a cantat "Cu noi este Dumnezeu".

In aceste conditii, jandarmii au intervenit in randul protestatarilor din localitatea Silistea, pentru a elibera soseaua pe care acestia o blocasera, multi dintre manifestanti fiind bruscati si luati pe sus de fortele de ordine.

In zona au fost trimisi peste 200 de jandarmi, inclusiv de la Gruparea Mobila din Bacau, acestia fiind retrasi din dispozitiv miercuri seara.

Ranitii nu au fost loviti, au cazut intr-un sant cu apa

Jandarmii nu au intervenit in forta in cazul protestului spontan din localitatea vasluiana Pungesti si nu au lovit pe nimeni, iar cele cinci persoane care au fost ranite au ajuns la spital dupa ce au cazut intr-un sant de apa, a declarat, joi, inspectorul general al Jandarmeriei Romane, Mircea Olaru.

Protestele localniclor din Silistea au inceput luni, cand aproximativ 150 de persoane au blocat, partial, drumul judetean ce tranziteaza comuna Pungesti de care apartine satul Silistea. Marti, la proteste au fost prezenti si patru preoti de la bisericile din comuna Pungesti, toti imbracati in straie bisericesti, iar in imediata vecinatate a parcelei detinute de Chevron, oamenii au instalat un cort sub care au dormit pe timpul noptii.

In 3 octombrie, Chevron a obtinut autorizatie de construire pentru amplasarea in judetul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de sist in Romania, dupa ce compania a primit toate avizele necesare de la autoritatile statului pentru prospectarea solului in perimetrul de la Silistea.

Reprezentantii companiei Chevron au anuntat, joi, ca suspenda activitatea privind explorarea gazelor de sist in localitatea vasluiana Silistea, in urma protestelor din ultimele zile.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#Victor Ponta violente Pungesti, #Ponta gaze sist Pungesti, #Ponta protest Pungesti Vaslui, #Ponta jandarmi Vaslui Pungesti , #premier
Comentarii
Poza conti
conti
rank 5
Ponta: Nu mi-am schimbat pozitia fata de gazele de sist